Home - Tv

AM LIVE #14 - Black Achievement Month: Verbonden Generaties

De Black Achievement Month vindt dit jaar voor de zesde keer plaats, een erkenning van de vele kwaliteiten die er in de zwarte gemeenschap te vinden zijn. De hele maand oktober presenteert de stichting bijzondere bijdragen van personen met Afrikaanse roots in allerlei disciplines. Dit jaar staat het thema ‘verbonden generaties’ centraal: iedere generatie word gevormd en bouwt voort op een vorige generatie. ‘We staan op elkaars schouders’. Het verleden werkt door in het heden en heeft gevolgen voor de toekomst’.

In deze uitzending van AM LIVE gaat gastpresentator Raïsha Zeegelaar, in gesprek met drie gasten over hoe dit thema zich uit binnen de kunsten. Op welke schouders staan zij? Wie zijn de voorbeelden en hoe zien zij zichzelf als het gaat om intergenerationele overdracht in de kunst.

In een reportage gemaakt met Brian Elstak en Maarten van Hinte zien we hoe deze twee makers verbonden zijn en elkaar inspireren.

---
De uitzending is op dinsdag 19 september vanaf 20.30 uur live te volgen via deze pagina. Terugkijken kan ook via ons YouTube kanaal en ook op onze website. Salto zendt onze uitzendingen ook via de televisie uit, als wel op hun website op maandag 22:00 uur en zaterdag 10:00 uur.
YouTube: www.youtube.com/amsterdammuseum1
Salto: www.salto.nl
Kijk de vorige AM LIVE afleveringen terug via www.amsterdammuseum.nl/tv/archive
---