Home - Tv

Cultuur in de Stad - 1 Jaar Corona in de Stad

Op zaterdag 15 mei blikten we terug op de alsmaar groeiende verzameling van verhalen over de tijd waarin we leven: Corona in de Stad.

In een zes uur durende live uitzending lichtten we de mooiste verhalen uit, spraken we met Amsterdammers over de gedichten, video’s, foto’s, tekeningen en geluidsfragmenten die zij hebben ingestuurd en stonden we stil bij het éénjarig bestaan van deze digitale tentoonstelling.

In het derde uur van de live uitzending spraken we over 'Cultuur in de stad'.

Hoewel kunstenaars en cultuurwerkers officieel niet tot de “vitale sector” behoren werd sinds de eerste golf al duidelijk hoezeer er juist nu behoefte is aan kunst en cultuur. Wie rondneust op Corona in de Stad ziet uiteenlopende getuigenissen van die onherroepelijke noodzaak om cultuur te blijven maken en delen. Een aantal van hen zijn te gast in de studio.

Hoe heeft cultuur hen geholpen om de coronacrisis te trotseren: Fashion designer en artiest Karim Adduchi, spoken word artiest Vivian Deekman, theatermaker en deel van artistieke team ZID Theater Daan Bosch, fotografen Anaïs Lopez & Jaap van den Beukel (deelnemers De Sandwich Show) en new renaissance artiest Henk Fakkeldij.

Deze uitzending werd gepresenteerd door Imara Limon en Josien Pieterse.

Meer zien van Corona in de Stad? Bezoek dan eens de website!