Home - Tv

Jongeren in de Stad - 1 jaar Corona in de Stad

Op zaterdag 15 mei blikten we terug op de alsmaar groeiende verzameling van verhalen over de tijd waarin we leven: Corona in de Stad.

In een zes uur durende live uitzending lichtten we de mooiste verhalen uit, spraken we met Amsterdammers over de gedichten, video’s, foto’s, tekeningen en geluidsfragmenten die zij hebben ingestuurd en stonden we stil bij het éénjarig bestaan van deze digitale tentoonstelling.

In het eerste uur van de live uitzending spraken we over 'Jongeren in de stad'.

Ging het tijdens de eerste golf nog vooral over de gezondheid van ouderen, de laatste maanden gaat het steeds vaker over het welzijn van jongeren. En dat is niet zo gek. Geen enkele leeftijdsgroep in de stad zoekt de lust van het leven zozeer buitenshuis, terwijl juist die activiteiten beperkt zouden worden. In groepjes hangen op Plein ’40-’45, het hele weekend dansen in De School, even naar de bibliotheek om een deadline te halen. Toch is het ook juist deze leeftijdsgroep die veerkrachtig en inventief reageert op de coronacrisis. Wie op Corona in de Stad de inzendingen van jongeren bekijkt, vindt veel ontroerende getuigenissen van een krachtige generatie die allereerst en vooral ja wil zeggen tegen het leven. Wat hebben zij het meeste gemist? Waar durven zij nog op te hopen?

Deze uitzending werd gepresenteerd door Gonca Yalciner en Ilias Zian en ontvingen gasten Imane Valk (Amsterdammertje van 2020), tekenaar Lina Matahariku Tomesen, spoken word artiesten Anouar Ennali & Luan Buleshkaj en visual artist Bilal Chahal in onze studio in het Amsterdam Museum.

Meer zien van Corona in de Stad? Bezoek dan eens de website