Home - Tv

Refresh Amsterdam Symposium: Panel 1 - De toekomst van culturele broedplaatsen

Op vrijdag 12 februari vond het Refresh Symposium plaats in Felix Meritis in Amsterdam. In dit symposium brachten we makers en culturele instellingen samen om het kunstklimaat van de stad kritisch onder de loep te nemen. De uitwisseling tussen deze verschillende spelers stond hierin voor ons centraal.

Deze bijna 5-uur durende programma zullen wij de komende tijd opsplitsen in meerdere delen, beginnend met aflevering 1:

In deze aflevering wordt er gereflecteerd op op de positieve ontwikkelingen, maar ook de impact op Amsterdamse wijken zoals Zuid-Oost of Noord, waar het voor veel bewoners langzaam niet meer te betalen wordt om daar te blijven. Ook staat het broedplaatsenbeleid van de Gemeente Amsterdam onder druk: hoe zorgen we ervoor dat er voor makers betaalbare woon- en werkruimte beschikbaar blijft? En hoe bouwen we duurzame relaties met culturele broedplaatsen en de bewoners van de wijken waar ze in gesitueerd zijn? In hoeverre blijven we internationale relaties voeden zonder hierbij de lokale maker weg te concurreren?

Dit allemaal samen met Margriet Schavemaker (Creatief Directeur Amsterdam Museum), Massih Hutak (Verdedig Noord), Terra Dakota Stein (Verdedig Noord), Tim Vermeulen (NDSM werf), AiRich (Heesterveld Creative Community) en Nadia Benchagra (W139).

Dit symposium is in samenwerking met Pictoright.