Bestel tickets
English
Afdruk van Prent Henriette de Vries uit het stadsarchief

Uitgelicht

Het Amsterdam van Piet van Eeghen

Hoe een koopman de stad heeft veranderd

29 mrt - 30 jun 2024
Amsterdam Museum aan de Amstel

  Vacature Adviseur Inkoop (x/v/m) - 32 uur per week

  Functie bij het Amsterdam Museum en het Stedelijk Museum Amsterdam samen

  Inkoper
  Amsterdam Museum aan de Amstel fotografie Olivier Groen

  Museumbezoekers, 2023, fotograaf: Olivier Groen.

  Onze musea

  Het Amsterdam Museum is hét stadsmuseum van Amsterdam en vertelt het verhaal van de stad over toen, nu en straks. Voor de komende jaren heeft het Amsterdam Museum een ambitieuze agenda met grote projecten zoals meerdere tentoonstellingen in ons tijdelijk onderkomen in Amsterdam Museum aan de Amstel, in Huis Willet-Holthuysen en innovatieve museale projecten op verschillende locaties in de stad. Tegelijkertijd bereiden wij ons voor op een ingrijpende renovatie voor onze hoofdlocatie aan de Kalverstraat. De nieuwe adviseur inkoop zal specifiek voor dit laatste project verantwoordelijk zijn voor het organiseren en afsluiten van de benodigde overeenkomsten. 

  Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland, met bekende namen in de collectie en een levendig en spraakmakend tentoonstellingsprogramma, variërend van grote publiekstrekkers tot signalerende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers. Ruim 125 jaar jong heeft het Stedelijk Museum een grote reputatie opgebouwd als platform voor kunstenaars van wereldklasse, die vaak in een vroeg stadium van hun carrière werden getoond. Het Stedelijk Museum heeft Amsterdamse wortels, richt zich op een (inter) nationaal publiek en behoort tot één van de best bezochte musea in Nederland.

  Samenwerking

  In deze functie werk je zowel voor het Amsterdam Museum als het Stedelijk Museum onder respectievelijk de afdelingen Bedrijfsvoering en Financiën. Door samen te werken kunnen onze musea profiteren van elkaars kennis en ervaringen, die voordelig kunnen zijn bij het uitvoeren van de functie. Ook stelt samenwerken de organisaties in staat om elkaar te ondersteunen in voorkomende situaties. En daarnaast streven wij naar een efficiëntieverbetering in de inkoopprocessen, dat kan leiden tot gestroomlijnde processen, gedeelde middelen en een goede benutting van technologische hulpmiddelen.

  Wat ga je doen?

  Als Adviseur inkoop ben jij dé expert op het gebied van aanbestedingen en contracten. Je adviseert en faciliteert bij de uitvoering van alle voorkomende inkooptrajecten en aanbestedingen. 

  De uitdaging ligt vaak bij complexe wensen voor samenwerkingen met de meest uiteenlopende (commerciële) partijen of (buitenlandse) partners. Jij draagt zorg voor de praktische en juridische organisatie van de overeenkomsten, met tevreden interne - en externe partners als resultaat. De diversiteit aan taken is breed, van contracteren van grote campagnes tot ICT-systemen. Zo werk je mee aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van de inkoopprocessen van onze beide musea. Je werkt hierin nauw samen met je collega Adviseur inkoop van het Stedelijk Museum.

  Wie ben jij?

  Wij zien graag in jou een enthousiaste collega, die de dynamiek van werken voor twee organisaties flexibel oppakt. Je motiveert mensen en vindt praktische – en sluitende oplossingen. Collega’s kunnen bij jou terecht voor advies en je helpt hen verder vanuit jouw deskundigheid. Je bent in staat om je snel aan te passen aan verschillende bedrijfsculturen, inkoopbehoeften en marktomstandigheden. Immers het is van belang dat jij effectief kunt balanceren tussen de belangen van onze organisaties. Jouw bijdrage aan onze inkoopstrategieën is waardevol en je hebt hier ook relevante ervaring in.

  Competenties

  • Resultaatgericht
  • Proactief
  • Flexibel
  • Verbindend
  • Communicatief

  Wat bieden wij je?

  • Werken in een dynamische en inspirerende werkomgeving met gedreven collega’s bij twee toonaangevende musea in Amsterdam;
  • Een arbeidsovereenkomst met het Amsterdam Museum voor bepaalde tijd (één jaar), eventuele verlenging behoort tot de mogelijkheden;
  • Een marktconform salaris afhankelijk van je ervaring (max.€ 5.312, - bij 36 uur per week), exclusief 17,05 % Individueel Keuzebudget volgens de Personeelsregelingen van de Gemeente Amsterdam.
  • De mogelijkheid om hybride te werken met een vergoeding van €3,- per dag dat je thuiswerkt;
  • Een maandelijkse toelage voor je zorgverzekering;
  • Een laptop in bruikleen.

  Hoe kun je reageren?    

  Je kunt reageren door onderstaande vragen in maximaal 300 woorden per vraag te beantwoorden. Het is niet nodig om een motivatiebrief en CV mee te sturen. Zodoende beoordelen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk. Graag ontvangen we naast je antwoorden: je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

  1. Kun je je ervaring met inkoopactiviteiten uit eerdere functies beschrijven? 
  2. Hoe communiceer je effectief met leveranciers en stakeholders om verwachtingen duidelijk over te brengen?
  3. Hoe integreer je duurzaamheid en ethische overwegingen in het inkoopproces?
  4. Hoe houd jij jezelf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het vakgebied en geef ons een voorbeeld hoe je deze hebt weten in te zetten voor organisatiedoelen?
  5. Beschrijf een situatie, waarin je met succes een inkoopprobleem hebt opgelost.

  Graag ontvangen we je antwoorden uiterlijk vóór vrijdag 12 april 2024 te mailen naar po@amsterdammuseum.nl o.v.v. vacature adviseur inkoop. Mocht je inhoudelijke vragen hebben, neem dan contact op met Mireille Driessen Adviseur Inkoop van het Stedelijk Museum: m.driessen@stedelijk.nl. De eerste gesprekken zijn (o.v.) gepland in de week van 22 april. Het maken van opdracht en het afnemen van een Realdrives test kunnen in de vervolgfase deel uitmaken van de procedure.

  Onze musea onderschrijven de Code Culturele Diversiteit en willen nadrukkelijk diverse en inclusieve organisaties zijn. Organisaties die ruimte bieden aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. De vacature staat open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.   Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

  • Zien & Doen
  • Verhalen & Collectie
  • Tickets & Bezoek
  • Tentoonstellingen
  • Rondleidingen
  • Families
  • Onderwijs
  • Nieuws
  • Nieuwsbrief
  • Publicaties
  • AMJournal

  Hoofdpartners

  gemeente amsterdam logo
  vriendenloterij logo

  Hoofdpartner Educatie

  elja foundation logo
  • © Amsterdam Museum 2024