Vacature: Ervaren adviseur Marketingcommunicatie

Wij zijn op zoek naar iemand die met ons werkt aan het versterken van de positionering van ons museum, aan het vergroten van ons publieksbereik en het verder ontwikkelen van ons ambitieuze aanbod.

 

 

De afdeling Communicatie & Marketing zoekt een

ervaren adviseur marketingcommunicatie 36 uur p/w

met een groot hart voor de stad en voor de Amsterdammers.

 

Wij zijn op zoek naar iemand die met ons werkt aan het versterken van de positionering van ons museum, aan het vergroten van ons publieksbereik en het verder ontwikkelen van ons ambitieuze aanbod. Iemand die weet hoe je pakkende campagnes ontwikkelt met een hoge conversie. Die ervaring heeft met RTV, online, print en events. Ben jij die adviseur marketingcommunicatie, die met grote en kleine activiteiten die zichtbaarheid verbetert en reputatie versterkt? Iemand die online présence creëert en vergroot? En ook iemand die de strategie bedenkt en uitvoert? Iemand die de drive heeft mensen te willen begrijpen en doorgronden? Ben jij bovendien een teamplayer die collega’s kan enthousiasmeren en betrekken bij de campagnes, die door ons team ontwikkeld worden, dan nodigen wij je uit te reageren.

Over het Museum

Amsterdam Museum verzamelt en ontsluit de verhalen en collectie van de stad Amsterdam voor alle Amsterdammers: verhalen over toen, nu en straks. Wij zijn een agenderend museum dat het debat stimuleert over de onderwerpen die onze stad raken.
Dat doen we met de vaste collectie, specifieke tentoonstellingen, presentaties, debatten, onderwijsprogramma’s, evenementen, publicaties, lezingen en performances.
We programmeren op onze verschillende locaties: in het Amsterdam Museum, Museum Willet-Holthuysen, de Amsterdam Museum-vleugel in de Hermitage Amsterdam, maar ook lokaal in de verschillende stadsdelen.
Vorige jaar ontvingen we meer dan 550.000 bezoekers. Onze ambitie is om nog meer Amsterdammers - bezoekers, bewoners, belangengroepen, wetenschappers, scholieren, studenten, influencers en opinion leaders - te bereiken en te betrekken: zowel online als ook in bezoekersaantallen.

Amsterdam Museum heeft voor de komende jaren een agenda met grote en innovatieve (online) projecten, een grootschalige renovatie, een ambitieus programma binnen en buiten onze muren en inspirerende co-creaties en samenwerkingsverbanden. We willen groeien, letterlijk en figuurlijk, om zo samen met bestaande en nieuwe partners zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het verhaal van Amsterdam.

Verantwoordelijkheden

 • Je ontwikkelt marketingcommunicatie-strategieën met impact en aantoonbaar kwalitatief en kwantitatief resultaat. Waarbij je geen enkele kans laat liggen en het onderste uit de kan haalt.
 • Je bent meewerkend ‘voorpersoon’: je bedenkt niet alleen, maar voert ook uit en stuurt bij. Je opereert binnen de gestelde organisatiedoelstellingen en afgeleide afdelingsdoelen. Heel concreet ontwikkel je de middelen die je voorstelt: concepten, copy, art, print, out of home, in-house, online, corporate middelen, dynamic content en vrije publiciteit om maar een paar voorbeelden uit jouw hele scala te noemen.
 • Je denkt mee over ons aanbod, de activiteiten, de programmering. Je toetst of het past bij de mensen die we willen bereiken. Kraakt een kritische noot indien noodzakelijk.
 • Je wilt weten en begrijpen. Daarom onderzoek je het speelveld, waarin je je beweegt. Deze onderzoeken, mediascans en aanverwante activiteiten richt je effectief en efficiënt in. Ook omdat je kennis hebt van methodieken en instrumenten.
 • Je bewaakt de financiële en inhoudelijke kaders en stelt bij, indien noodzakelijk.

Als je jezelf moet omschrijven dan ben je:

 • Creatief en resultaatgericht
 • Nieuwsgierig en empathisch
 • Een teamplayer
 • Overtuigend en communicatief sterk
 • Secuur en accuraat
 • Pragmatisch flexibel
 • Optimistisch, grappig en positief

Je hebt:

 • Een hbo opleiding of academisch werk- en denkniveau met 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol, bij voorkeur in de culturele sector.
 • Een sterke affiniteit met de stad, met kunst en cultuur.
 • Werkervaring in agenderende organisaties en weet wat hierbij komt kijken.
 • Een natuurlijke drive om dingen - groot en klein -  beter te maken, te vernieuwen.
 • Je hebt kennis van oude, nieuwe en de nieuwste media. En alles wat je nog niet kent, wil je graag ontdekken.
 • Vanzelfsprekend ben je een content creator, heb je een goede pen en ben je sterk met woorden. Zowel in het Nederlands als ook in het Engels.
 •  

Wij bieden

 • We bieden je een dynamische, inspirerende werkomgeving met collega’s die tot het uiterste gaan en op wie je trots kunt zijn.
 • Een werkomgeving met ruimte voor groei en ontwikkeling.
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (één jaar), eventuele verlenging behoort tot de mogelijkheden.
 • Een marktconform salaris afhankelijk van kennis en ervaring, exclusief 17,05 % Individueel Keuzebudget, overeenkomstig de arbeidsvoorwaardenregeling van het Amsterdam Museum

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan je motivatiebrief en CV uiterlijk vóór 20 december 2019 naar po@amsterdammuseum.nl  o.v.v. Adviseur Marketingcommunicatie.

Mocht je inhoudelijke vragen hebben, neem dan contact op met Janine Fluyt, hoofd Communicatie & marketing a.i. via j.fluyt@amsterdammuseum.nl

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden na 6 januari 2020.


Het Amsterdam Museum wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief