Bestel tickets
English
Afdruk van Prent Henriette de Vries uit het stadsarchief

Uitgelicht

Het Amsterdam van Piet van Eeghen

Hoe een koopman de stad heeft veranderd

29 mrt - 30 jun 2024
Amsterdam Museum aan de Amstel

  Vacature Medewerker Communicatie & PR (x,v,m)

  24 uur per week

  BC 02413 74
  Amsterdam Museum aan de Amstel fotografie Olivier Groen

  Museumbezoekers, 2023, fotograaf: Olivier Groen.

  Ons Museum

  Het Amsterdam Museum is hét stadsmuseum voor alle bewoners en bezoekers van de stad Amsterdam. Het museum presenteert uiteenlopende tentoonstellingen over stedelijke onderwerpen. Hierin delen we kennis, tonen we kunst en erfgoed, en vertellen we relevante verhalen – van vroeger, nu en de toekomst. Ook beheren, onderzoeken en ontsluiten we de ruim 100.000 objecten in onze collectie kunst en erfgoed. Met ons publieks- en educatieprogramma stimuleren we anderen ook tot het vertellen van verhalen, met een groeiende aandacht voor kinderen en jongeren. Dit alles doen we op onze museale locaties in de historische binnenstad – Amsterdam Museum aan de Amstel, Huis Willet-Holthuysen en het straks geheel gerenoveerde Burgerweeshuiscomplex, en met partners op locaties verspreid over de stad.

  Ons team

  Sterke communicatie is voor het museum van groot belang. Het team Communicatie & Marketing is verantwoordelijk voor alle communicatie & marketing van het Amsterdam Museum. Naast communicatie en pr werkt het hechte team aan scherpe persvoorlichting, doeltreffende marketing, actuele social media en opvallende multimediale communicatie.

  Wat ga je doen?

  Als medewerker Communicatie & PR ben jij verantwoordelijk voor communicatie met bezoekers, journalisten, relaties en medewerkers. Met jouw skills op het gebied van schrijfvaardigheid en communicatie schrijf en redigeer je het merendeel van de diverse teksten en begeleid je de ontwikkeling van allerlei communicatiemiddelen. Je actualiseert content op de website en het intranet. Je organiseert bijeenkomsten om interne of externe stakeholders te informeren over onze uiteenlopende activiteiten. Jij zet je in voor de uitvoering van het communicatiebeleid van het museum en je bent het aanspreekpunt voor zowel interne- als externe communicatie. Als Medewerker Communicatie & PR weet jij de boodschappen van het museum perfect te verwoorden en uit te dragen. Jij werkt hierin nauw samen met de adviseur Corporate Communicatie/Perswoordvoerder en je rapporteert aan het hoofd Communicatie & Marketing.

  Wie ben jij?

  In het Amsterdam Museum werken we met mensen van verschillende achtergronden, leeftijden en leefstijlen. Wij vinden het belangrijk, dat jij je thuis voelt in onze organisatie, dat je het leuk vindt collega's verder te helpen, en dat je initiatief en creativiteit toont. Je bent een enthousiaste communicator, die zorgvuldig de juiste boodschappen onder de aandacht brengt en je hebt daarin relevante werkervaring.

  Competenties

  • Communicatief
  • Flexibel
  • Proactief
  • Verbindend
  • Resultaatgericht

  Wat bieden wij jou?

  Je komt te werken in een organisatie in het centrum van Amsterdam waar zo'n 140 collega's werkzaam zijn. Doordat het Amsterdam Museum volop in beweging is, zijn er kansen om jezelf te ontwikkelen.

  En verder

  • Een dynamische en inspirerende werkomgeving met gedreven collega’s.
  • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (één jaar), eventuele verlenging behoort tot de mogelijkheden.
  • Een marktconform salaris (min. € 2545,- /max.€ 3.732, -) exclusief 17,05 % Individueel Keuzebudget volgens de Personeelsregelingen van de Gemeente Amsterdam en bij 36 uur per week.
  • De mogelijkheid om (deels) hybride te werken met een vergoeding van €3,- per dag die je thuiswerkt.
  • Een maandelijkse toelage voor je zorgverzekering.
  • Een laptop in bruikleen van het museum.

  Kortom, herken je jezelf in het profiel en ben je beschikbaar voor een nieuwe afwisselende functie bij hét stadsmuseum van Amsterdam? Dan nodigen wij jou van harte uit te solliciteren!

  Hoe kun je reageren?

  Als je belangstelling hebt voor de functie, kun je reageren door onderstaande vragen in maximaal 300 woorden per vraag te beantwoorden. Het is niet nodig om een motivatiebrief en CV mee te sturen. Zodoende beoordelen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk. Graag ontvangen we naast je antwoorden je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

  1.
  Waarom solliciteer je voor deze functie en waarom specifiek bij het Amsterdam Museum?
  2.
  Welke ervaring heb je met schrijven van verschillende communicatiemiddelen? Geef ons een voorbeeld van eerder tekstwerk van jouw hand.
  3.
  Kun je een voorbeeld geven van communicatieplan dat je hebt ontwikkeld en geïmplementeerd?
  4.
  Hoe ga je te werk bij het creëren van boeiende content voor verschillende communicatiekanalen.
  5.
  Hoe werk je samen met andere teams binnen een organisatie om consistente (interne) communicatie te waarborgen.

  We vragen je antwoorden uiterlijk vóór maandag 11 december te mailen naar po@amsterdammuseum.nl o.v.v. ‘vacature Medewerker Communicatie & PR’. Mocht je inhoudelijke vragen hebben, neem dan contact op met Maurice Seleky, hoofd Communicatie & Marketing m.seleky@amsterdammuseum.nl. In de vervolgfase kunnen het maken van een case en het afnemen van een Realdrives test deel uitmaken van de procedure. 

  De eerste ronde gesprekken vinden plaats op dinsdag 12 december. We hopen dat je hiermee rekening kunt houden.

  Het Amsterdam Museum onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en wil nadrukkelijk een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

  • Zien & Doen
  • Verhalen & Collectie
  • Tickets & Bezoek
  • Tentoonstellingen
  • Rondleidingen
  • Families
  • Onderwijs
  • Nieuws
  • Nieuwsbrief
  • Publicaties
  • AMJournal

  Hoofdbegunstiger

  gemeente amsterdam logo

  Founder

  vriendenloterij logo

  Hoofdpartner Educatie

  elja foundation logo
  • © Amsterdam Museum 2024