Bestel tickets
English
HOV, 2023, Bete van Meeuwen

Uitgelicht

Grand March

A Historic House through a Ballroom Lens

2 dec 2023 - 26 mei 2024
Huis Willet-Holthuysen

  Vacature Stagiair Development

  Aantal uren in overleg

  Vanaf september

  BC 02298 003 Foto Amsterdam Museum Olivier Groen

  Ons Museum

  Amsterdam Museum is hét stadsmuseum van Amsterdam en vertelt het verhaal van de stad: over toen, nu en straks. We streven ernaar om inzicht, verwondering en verbinding tot stand te brengen bij bezoekers en bewoners. Dat doen we met tentoonstellingen, publieksprogramma’s, publicaties en andere projecten, zowel in onze musea als online. Innovatie, gastvrijheid, diversiteit, participatie, samenwerking en kennisdeling staan bij ons hoog in het vaandel.

  Voor de komende jaren heeft het Amsterdam Museum een ambitieuze agenda met grote en innovatieve projecten. Zo werken we, samen met de gemeente Amsterdam, aan de voorbereiding van de grootschalige renovatie van onze hoofdlocatie aan de Kalverstraat. Daarnaast maken wij spraakmakende tentoonstellingen in ons tijdelijke onderkomen in de Hermitage Amsterdam, en presenteren we innovatieve programmalijnen zoals Collecting the City en New Narratives.

  Jouw rol in ons team

  Het team Development levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het financiële fundament van het Amsterdam Museum door fondsen- en sponsorwerving, relatiebeheer en hospitality (denk hierbij bijvoorbeeld aan openingen van tentoonstellingen en ontvangsten voor begunstigers). Naast de werving voor tentoonstellingen, publieksprogramma’s en andere museale projecten, werkt het team bovenal aan de werving van fondsen voor de inrichting en programmering van het vernieuwde Amsterdam Museum dat we in 2027 hopen te openen.

  Als Stagiair(e) Development ondersteun jij het team bij het genereren van inkomsten uit fondsen-, sponsor- en particuliere werving. Hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan het verbinden van deze partijen met het Amsterdam Museum, met als uiteindelijke doel: de lopende projecten, en in het bijzonder de verbouwing van het museum, te realiseren. Aan het begin van de stage stemmen we gezamenlijk af waar de focus van je werkzaamheden op komt te liggen, maar denk hierbij onder meer aan:

  Meehelpen bij de voorbereiding en uitvoering van evenementen voor relaties, zoals previews en openingen van tentoonstellingen
  - Ondersteunen bij het afwikkelen van eindverantwoordingen voor fondsen
  - Bijhouden van aanmeldingen voor evenementen
  - Mailingen en brieven opstellen en versturen naar relaties
  - Ondersteuning bij wervingscampagnes voor particulieren
  - Research naar bestaande en potentiële relaties (particulieren, bedrijven, fondsen) van het museum
  - Ondersteuning bij algemene afdelingszaken
  - Verwerken van gegevens in CRM-systeem MS Dynamics;
  - Ruimte voor het opzetten van een eigen project of onderzoek binnen de afdeling.

  Wij zoeken

  • Tijdens de stageperiode dien je ingeschreven te staan bij een onderwijsinstelling
  • Zelfstandig kunnen werken, maar ook een teamspeler zijn
  • Flexibele instelling en bereid om incidenteel bij events of openingen ’s avonds of in het weekend mee te helpen
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden in Nederlands.

  Ons aanbod

  Wij bieden een stageplek waar jij jezelf als beginnend development professional kan ontwikkelen en kan kijken of het vak bij jou past. Je komt te werken in een gezellig en gemotiveerd team met daarin specialisten op het gebied van de werving van fondsen, bedrijven en particulieren. Als deel van het team heb je veel ruimte voor eigen initiatief en de inbreng van ideeën. Ook bieden wij een fijne werkplek aan de Herengracht. Daarnaast krijg je een passende stagevergoeding en onbeperkte vrije toegang tot onze museale locaties: het Amsterdam Museum en Huis Willet-Holthuysen.

  Hoe kun je reageren?

  Heb je belangstelling voor deze stage, dan kun je reageren door onderstaande vragen in maximaal 250 woorden per vraag te beantwoorden. Het is niet nodig om een motivatiebrief en CV mee te sturen. Zodoende beoordelen wij alle reacties zo objectief mogelijk. Graag ontvangen we naast je antwoorden je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

  1. Waarom wil je verbonden zijn aan het Amsterdam Museum?

  2. Beschrijf een voorbeeld van een relevant (studie)project of opdracht, waaraan je hebt meegewerkt. Wat was jouw rol en hoe heb je dit aangepakt?

  3. Het vakgebied development houdt zich bezig met fondsen- en sponsorwerving, relatiebeheer en hospitality. Welke van deze aspecten trekken jou aan en waarom?

  4. Wat hoop je te bereiken tijdens je stage bij het Amsterdam Museum?

  Laten we kennismaken!

  Heb je belangstelling voor deze stage? Stuur dan je antwoorden uiterlijk 15 september naar development@amsterdammuseum.nl o.v.v. ‘Sollicitatie Stage Development’. Mocht je inhoudelijke vragen hebben, neem dan contact op met Eliane Boreel, Junior Development Medewerker via e.boreel@amsterdammuseum.nl.

  Het Amsterdam Museum onderschrijft de Code Diversiteit & inclusie en zet zich in om een meer diverse en inclusieve organisatie te worden. Een organisatie waar ruimte is voor verschillen en waar de diversiteit van de medewerkers de basis vormt voor het behalen van resultaten voor de hele stad: talent als fundament, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij anders vermeld.

  Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

  • Zien & Doen
  • Verhalen & Collectie
  • Tickets & Bezoek
  • Tentoonstellingen
  • Rondleidingen
  • Families
  • Onderwijs
  • Nieuws
  • Nieuwsbrief
  • Publicaties
  • AMJournal

  Hoofdbegunstiger

  gemeente amsterdam logo

  Founder

  vriendenloterij logo

  Hoofdpartner Educatie

  elja foundation logo
  • © Amsterdam Museum 2024