Handgeschreven handtekening Hans de Tweede

Hans de Tweede - Kunstenaar

Maatschappij

Amsterdam

Interview

Handgeschreven handtekening Hans de Tweede

Hans de Tweede

Hans de Tweede is multidisciplinaire kunstenaar en dichter. Wij stelden hem 5 vragen gebaseerd op de 5 kernwoorden van het Amsterdam Museum: Amsterdams, Open, Verbindend, Verhalend en Relevant.

Handgeschreven handtekening Hans de Tweede

Wat is Amsterdam voor jou?

"Amsterdam is voor mij een thuis, een speelruimte, een plek waar het gemakkelijk is om je te ontwikkelen en nieuwe interesses te verkennen. Voor mij als kind was dat heel fijn: als iets nieuws me dan weer leuk leek, was daar altijd wel iemand voor te vinden. Er zijn hier veel mensen en daardoor ook een grote diversiteit. Daardoor kun je makkelijker gelijkgestemden vinden. Vooral toen ik de kunst kant op ging drie jaar geleden. Toen ontdekte ik een hele nieuwe wereld vol kunstenaars, broedplaatsen en kunstinstellingen. Amsterdam is ook wel een bestemming waar mensen om deze reden ook naartoe komen."

Handgeschreven handtekening Hans de Tweede

Wat betekent open voor jou?

"Ik houd me altijd bezig met de publieke ruimte. Dit brengt me vaak bij de vraag in hoeverre deze letterlijk open en toegankelijk is. Openheid onder mensen onderling is natuurlijk ook cruciaal, het vermogen om volledig open te staan voor het perspectief van de ander. We worden weinig geconfronteerd met andere meningen, denkbeelden en ideologieën, of gedwongen om deze serieus te nemen. We zijn niet vaak ergens ‘voor’, maar al snel ‘tegen’. Soms zelfs ‘tegen’ dat iemand in rust zichzelf kan zijn helaas."

Handgeschreven handtekening Hans de Tweede

Meer weten?

Lees het volledige interview hieronder verder. Interview door Jasmin Hoek.

Lees meer