Image 20

Op stap met - Queer gaze tours

LHBTQIA+

Op stap met

Foto Alex Kain

Alex Kain

Alex Kain werkt in het dagelijkse leven binnen de (inter)nationale filantropische sector. Ze is een voormalig bestuurslid (werk en onderwijs) van Transgender Netwerk Nederland (TNN). Haar hobby's zijn Kunst en Cultuur.

Foto Alex Kain

Alex Kain

Voor het Amsterdam Museum is Alex Kain dan ook geen onbekende. Alex heeft in het verleden meegewerkt aan de LHBTQI+ Perspective Tours en Sharing Stories - Queer History Talks. In 2019 deed ze voor het eerst mee aan de New Narratives Tours, destijds voor de tentoonstelling Fashion Statements.

Image 20

Queer Gaze Tour - Alex Kain

Bekijk de Queer Gaze Tour door Alex Kain. Alex Kan neemt je mee langs de tentoonstellingenOde aan Zubrowka, de Muze van Club RoXY en Panorama Amsterdam.

Bekijk hier de video
Foto 21 09 2023 om 11 00

Sierra Durgaram

Sierra Durgaram (zij/ze) is de eigenaresse van Bar Bario, ontworpen als een all-inclusive, intieme woonkamer. Als jonge, homoseksuele zakenvrouw van kleur deelde Sierra in deze rondleiding haar verhaal door middel van reflecties op objecten uit de tentoonstellingenPanorama Amsterdam en Gay Games 1998.

Foto 21 09 2023 om 11 00

Queer Gaze Tour - Sierra Durgaram

Op zondag 30 juli gaf Sierra Durgaram (zij/zij) een intersectionele Queer Gaze tour in het Amsterdam Museum. In haar tour reflecteert Sierra op haar historische voorganger Bet van Beeren en vertelt ze over het creëren van veiligere ruimtes en de behoeften van Queer, BPOC-mensen.

Bekijk hier de video
Rick Busscher

Rick Busscher

Rick Busscher (hen/hun) is producent in de culturele sector, zet zich in voor mensenrechten wereldwijd doormiddel van kunst en cultuur. Hen is betrokken bij o.a. QUEER NETWORK AMSTERDAM, Stichting Art.1 en het What You See Festival. Hen bevraagt het binaire normatief van onze samenleving.

Rick Busscher

Queer Gaze Tour - Rick Busscher

Op 26 maart gaf Rick Busscher een Queer Gaze tour in het Amsterdam Museum. Aan de hand van diverse kunstwerken en objecten neemt hen je mee in de Amsterdamse LHBTIQ+-geschiedenis en reflecteert hen samen met jou op de collectie en presentatie van het Amsterdam Museum.

Bekijk hier de video