Screenshot 2023 11 30 at 09 33 01

Uitgelicht - De Polyloog

AM Journal

Screenshot 2023 11 29 at 13 16 43

AMJournal

Het AMJournal is een wetenschappelijk tijdschrift dat twee keer per jaar verschijnt op de website van het Amsterdam Museum. Het richt zich met iederen uitgave op een thema en onderzoekt dat via verschillende invalshoeken en disciplines. De eerste editie onderzoekt de effecten van oorlog en conflict op de stedelijke omgeving. Deze stories laten delen van het rondetafelgesprek zien. 

Screenshot 2023 10 18 at 11 57 50

De effecten van oorlog en conflict

In dit rondetafelgesprek komen sprekers uit verschillende disciplines en met verschillende perspectieven samen om het te hebben over effecten van oorlog en conflict op steden. De experts beschouwen hoe de huidige oorlog in Oekraïne het besef over oorlog aanwakkerde onder een deel van het Nederlandse publiek en daarmee ook vooroordelen over oorlog aan het licht bracht. Samen reflecteren zij op de positie en de verantwoordelijkheid van instellingen als het op crises aankomt en op de werking van zelfreflectie als een langzame vorm van verandering. Het gesprek is gemodereerd door Imara Limon (curator) en is gevoerd met Sahar Shirzad (juridisch expert), Jolle Demmers (professor), Chris Keulemans (schrijver) en Fatima Warsame (journalist).

Quote Sahar Shirzad
Lees hier meer van Sahar
Screenshot 2023 10 18 at 11 57 50

Call for Papers











AMJournal roept alle onderzoekers op hun abstract voor de tweede editie van de online, peer reviewed Amsterdam Museum Journal, gewijdt aan de impact van gentrificatie in de stedelijke omgeving (gepubliceerd onder diamond open access in 2024)

Meer informatie over de Call for Papers