Programma mbo

Alle leerjaren

S BC 02133 093

Programma mbo

De zorg, ICT of de bouw: een beroep kiezen doe je niet zomaar. Je hebt bepaalde talenten waar je iets mee wilt doen. Meer dan ooit is jouw bijdrage aan de samenleving hard nodig. Maar wat is ‘de samenleving’ eigenlijk? Hieronder vind je informatie over twee MBO programma's.

Screenshot 2023 05 24 154101

Continue This Thread programma

Makerschap, community, identiteit, heling en verbinding. Zijn dit thema’s die jij ook graag met studenten behandeld? Speciaal voor MBO studenten hebben wij een interactief onderwijsprogramma bij tentoonstelling Continue This Thread ontwikkeld. Studenten leren over de kostuumgeschiedenis van Amsterdam, handwerktechnieken en krijgen een kijkje bij haute couture ontwerpers Karim Adduchi en Tess van Zalinge, de gastcuratoren van de
tentoonstelling.

Het lespakket
Het lespakket bestaat uit een rondleiding door de tentoonstelling waarbij conceptueel denken centraal staat en wordt afgesloten met een creatieve ontwerpopdracht. Alle onderdelen zijn onder begeleiding van gedreven en ervaren museumdocenten.

Praktische informatie

Duur: 1,5 uur in het museum
Kosten:
140 euro
Start- en eindlocatie:
Amsterdam Museum, Amstel 51
Te boeken:
Dinsdag en woensdag tussen 10:00-16:00 uur
Aantal leerlingen:
Maximaal 30 leerlingen
Doelgroep:
MBO niveau 3 & 4
Kerndoelen:
Burgerschaponderwijs, Kunst(geschiedenis)- en cultuurvakken, modevormgeving, onderwijs en educatie, sociale en maatschappelijke vakken en communicatie

S BC 02133 080

Debat in de stad

Debat in de stad is een interactief onderwijsprogramma speciaal ontwikkeld voor het mbo. Studenten leren over de kleurrijke en diverse geschiedenis van Amsterdam toen en nu. Samen met betrokken en ervaren museumdocenten onderzoeken we sociale en economische thema’s. Wat is bijvoorbeeld de relatie tussen het slavernijverleden en Black Lives Matter? Wie zijn onze nieuwe helden? Kan je blijven leven in je eigen wijk als betaalbare woningen plaatsmaken voor dure koophuizen?

Studenten worden uitgedaagd om kritisch te denken, hun eigen mening te vormen en te debatteren over maatschappelijk relevante onderwerpen in de dagelijkse praktijk. Het onderwijsprogramma bestaat uit een introductieles in de klas met een workshop rap/poëzie/discussietafel en wordt gegeven door een ervaren museumdocent. De rondleiding door het Amsterdam Museum duurt drie kwartier en wordt afgesloten met een debat en gesprek. (totaal 1,5 uur). De rondleiding is los te boeken zonder het gehele lespakket af te nemen.

mbo onderwijsprogramma

Praktische informatie

Duur: introductieles in de klas: 1,5 uur & rondleiding + workshop: 1,5 uur
Kosten
: les in de klas + museumbezoek voor 30 leerlingen: 290 euro, excl. btw/losse rondleiding:110 euro, excl. btw per 15 studenten
Aantal leerlingen
: 15 leerlingen per rondleiding/workshop
Te boeken
: maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 – 16.00 uur
Start- en eindlocatie
: Amsterdam Museum aan de Amstel, Amstel 51
Vakken
: Burgerschapsonderwijs, kunst- en cultuurvakken, sociale en maatschappelijke vakken, onderwijs en educatie, communicatie, cultureel ondernemerschap.
Vragen?
mail naar boekingen@amsterdammuseum.nl