Programmering Voortgezet Onderwijs

Onderbouw

Onderwijsprogramma’s voor het voortgezet onderwijs onderbouw

Jesper Jongeren Schilderij

Programmering Voortgezet Onderwijs onderbouw

De jongeren van nu staan voor grote uitdagingen. Ze zijn opgegroeid met corona, een klimaatcrisis en oorlog. De huizenprijzen stijgen en de kansenongelijkheid in het onderwijs neemt niet meer af, maar toe. Hoe ga je met elkaar om in een samenleving die steeds meer onder druk lijkt te staan, waarin sociale media de orde van de dag bepalen en waarin steeds minder mensen elkaar en de overheid vertrouwen? Wat vindt en denkt de nieuwste generatie?

Jesper Bril

Points of View: Amsterdam toen & nu

Points of View: Amsterdam toen & nu is een driedelig lespakket waarin dialoog en discussie centraal staan. Samen met de leerlingen ontdekken we de verschillende geschiedenissen van Amsterdam. We luisteren graag naar de mening en ervaringen van leerlingen.

Van de katholieke kerk tot het hoofddoekje van de Dirk en van ananas tot aan graffiti. In vogelvlucht maken leerlingen kennis met de geschiedenis van Amsterdam met aandacht voor democratie, diversiteit en samenleven.

Jesper Jongeren Opdracht

Het pakket

Het lespakket bestaat uit een introductieles in de klas, gegeven door ervaren museumdocenten, een rondleiding door het museum van ongeveer een uur en creatieve verwerkingsopdrachten voor in de klas (één lesuur). De rondleiding kan los worden geboekt zonder afname van het lespakket.

Points of View: Amsterdam toen & nu heeft raakvlakken met de leergebieden Nederlands, Geschiedenis, CKV/KCV & Kunst algemeen en geeft invulling aan het leergebied burgerschap.

Jesper Jongeren Cool

Praktische informatie

Duur: lespakket van drie lessen/rondleiding van één uur
Kosten
: 210 euro, excl. btw/70 euro, excl. btw
Aantal leerlingen
: lespakket is inclusief 2 x 15 leerlingen per rondleiding à 70 euro, excl. btw/ losse rondleiding: 70 euro, excl. btw per 15 leerlingen
Te boeken
: maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 – 16:00 uur
Start- en eindlocatie
: Amsterdam Museum aan de Amstel, Amstel 51
Kerndoelen en vakken
: Bouwstenen Burgerschap 1 t/m 6 (SLO), Nederlands, Geschiedenis, Beeldende Kunst
Vragen?
Mail naar boekingen@amsterdammuseum.nl