Bestel tickets
English
HOV, 2023, Bete van Meeuwen

Uitgelicht

Grand March

A Historic House through a Ballroom Lens

2 dec 2023 - 26 mei 2024
Huis Willet-Holthuysen

  23 dec 2023 - 7 jan 2024

  Amsterdam Museum aan de Amstel

  Kunstworkshops (8-12 jaar)

  ELJA Kindermuseumlab

  Workshops

  23 dec 2023 - 7 jan 2024

  Amsterdam Museum aan de Amstel

  Ontdek de kunstenaar in jezelf

  Hou jij van schilderen? Of misschien wel van werken met papier-maché? Heb je weleens gewerkt met textiel? Kom het allemaal ontdekken in het Amsterdam Museum. Tijdens de workshop ga je aan de slag met het thema vrijheid en maak je kennis met nieuwe technieken.

  Anouschka Boswijk workshop

  Workshop van Anouschka Boswijk

  Tijdens de kerstvakantie zullen de makers Anouschka Boswijk, Anta Lô, Carmen Schabracq, Janne Igbuwe, Malou Sumah, Noémi Beyer en Peggy Reiziger een workshop komen geven. Dit zijn makers die betrokken zijn geweest bij het ELJA Kindermuseumlab

  Praktische informatie
  Datum:
  23 december 2023 t/m 7 januari 2024 (uitzondering voor 25, 26, en 1 jan)
  Tijd:
  14:00 - 16:00 uur
  Locatie:
  Amstel 51
  Leeftijd:
  8 - 12 jaar
  Kosten: Gratis (reserveer hieronder) 
  Voertaal:
  Nederland

  Data en ticketlinks

  Let op: alleen de kinderen die deelnemen aan de workshop moeten een ticket te reserveren, ouders/verzorgers kunnen op de dag zelf een kaartje bij de kassa halen.

  • Zaterdag 23 december - Vrijheidsvogels schilderen met Carmen Schabracq. Met ecoline en olie pastelkrijt maak je jouw eigen vrijheidsvogel. Het werk van Carmen Schabracq bestaat uit verschillende media, waaronder sculpturale installaties, textiel, schilderijen, performances, kostuums en maskers.
   Deze workshop is uitverkocht


  • Zondag 24 december - Diorama’s maken met Anouschka Boswijk. Tijdens deze workshop ga je een kijkdooskunstwerk maken waarin je laat zien wat jij belangrijk vindt. Anouschka Boswijk maakt met veel humor en plezier illustraties, animaties en beeldverhalen.
   Deze workshop is uitverkocht

  • Woensdag 27 december - Vrijheidsvogels schilderen met Carmen Schabracq. Met ecoline en olie pastelkrijt maak je jouw eigen vrijheidsvogel. Het werk van Carmen Schabracq bestaat uit verschillende media, waaronder sculpturale installaties, textiel, schilderijen, performances, kostuums en maskers.
   Deze workshop is uitverkocht


  • Donderdag 28 december - Diorama’s maken met Peggy Reiziger. Je gaat aan de slag met het maken van een mini diorama. Peggy Reiziger geeft en ontwikkelt educatieve activiteiten rondom o.a. de Maasdamme Collectie en verzorgt creatieve activiteiten voor kinderen.
   Deze workshop is uitverkocht

  • Vrijdag 29 december - Malou Sumah geeft een workshop weven met wol. Textielkunstenaar en kunstdocent Malou Sumah transformeert textiel en alledaagse objecten in dragers van nieuwe verhalen.
   Deze workshop is uitverkocht


  • Zaterdag 30 december -Diorama’s maken met Anouschka Boswijk. Tijdens deze workshop ga je een kijkdooskunstwerk maken waarin je laat zien wat jij belangrijk vindt. Anouschka Boswijk maakt met veel humor en plezier illustraties, animaties en beeldverhalen.
   Deze workshop is uitverkocht


  • Zondag 31 december - Malou Sumah geeft een workshop weven met wol. Textielkunstenaar en kunstdocent Malou Sumah transformeert textiel en alledaagse objecten in dragers van nieuwe verhalen.
   Deze workshop is uitverkocht


  • Dinsdag 2 januari - In de workshop van Janne Igbuwe gaat het om het experiment. Je gaat experimenteren met verschillende materialen en ontdekt wat er gebeurt en kan ontstaan. Beeldend kunstenaar en docent Janne Igbuwe onderzoekt door middel van fotografie, schilderen en tekenen thematieken als identiteit, kleur en cultuur.
   Deze workshop is uitverkocht


  • Woensdag 3 januari - Wat is er nodig voor een stad vol vrijheid? Tijdens de workshop van beeldend kunstenaar en docent Tessa Hendriks ga je een eigen shirt maken met jouw belangrijke boodschap. Je gaat werken met textiel en laten zien tegen welke ongelijkheid jij je verzet en draagt deze letterlijk uit.
   Deze workshop is uitverkocht


  • Donderdag 4 januari - Hoe ziet jouw vrijheidsdier eruit? Tijdens de workshop ga je aan de slag met het maken van jouw vrijheidsdier met verschillende materialen. Anta Lô haalt haar inspiratie uit alledaagse gebeurtenissen die ze verrijkt met kleuren en patronen.
   Deze workshop is uitverkocht


  • Vrijdag 5 januari - In de workshop van Janne Igbuwe gaat het om het experiment. Je gaat experimenteren met verschillende materialen en ontdekt wat er gebeurt en kan ontstaan. Beeldend kunstenaar en docent Janne Igbuwe onderzoekt door middel van fotografie, schilderen en tekenen thematieken als identiteit, kleur en cultuur.
   Deze workshop is uitverkocht


  • Zaterdag 6 januari - Noémi Beyer geeft een workshop linosnede. Je gaat je eigen linosnede maken en leren hoe je deze afdrukt. Tijdens haar workshops motiveert en stimuleert Noémi Beyer kinderen om hun verbeelding, creativiteit en talenten te ontwikkelen.
   Deze workshop is uitverkocht


  • Zondag 7 januari - Noémi Beyer geeft een workshop linosnede. Je gaat je eigen linosnede maken en leren hoe je deze afdrukt. Tijdens haar workshops motiveert en stimuleert Noémi Beyer kinderen om hun verbeelding, creativiteit en talenten te ontwikkelen.
   Deze workshop is uitverkocht
  Screenshot 2023 09 11 120128

  Amsterdam Museumkamp, 2023, fotograaf: Bobbie Wagenaar.

  Over het ELJA Kindermuseumlab

  In de periode 2023-2025 krijgen Amsterdamse kinderen (9-12 jaar) de kans om mee te denken over het stadsmuseum van de toekomst. Hoe ziet dat eruit? En hoe ziet het ultieme museum voor en door kinderen eruit? Door mee te doen aan het Amsterdam Museumkamp, samen te werken aan kunstwerken, tentoonstellingen samen te stellen, en een kinderklankbordgroep en kinderdirecteur te installeren bouwen Amsterdamse kinderen mee aan hun eigen kindermuseum.

  Ze helpen om de blik van het publiek en personeel te openen en het museum dé plek voor kinderen te maken. Maar bovenal, biedt het maken van en kijken naar kunst voor de kinderen mogelijkheden om te reflecteren op henzelf, hun omgeving en de wereld.

  Lees meer
  • Zien & Doen
  • Verhalen & Collectie
  • Tickets & Bezoek
  • Tentoonstellingen
  • Rondleidingen
  • Families
  • Onderwijs
  • Nieuws
  • Nieuwsbrief
  • Publicaties
  • AMJournal

  Hoofdbegunstiger

  gemeente amsterdam logo

  Founder

  vriendenloterij logo

  Hoofdpartner Educatie

  elja foundation logo
  • © Amsterdam Museum 2024