Bestel tickets
English
Refresh Amsterdam 2 War Conflict web transparant

Binnenkort te zien

Refresh Amsterdam #2

War & Conflict

7 Oct - 25 Feb 2024
Amsterdam Museum aan de Amstel

  23 Oct - 27 Oct 2023

  Amsterdam Museumkamp herfstvakantie

  Onderdeel van het ELJA Kindermuseumlab

  Website 2

  23 Oct - 27 Oct 2023

  Verf

  Amsterdam Museumkamp, 2023, fotograaf: Bobbie Wagenaar

  Ben jij tussen de 9 en de 12 jaar? Woon jij in Zuid, Zuidoost, Weesp of Centrum? Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn en wil jij meehelpen om een echt kindermuseum te ontwikkelen? Geef je op voor het Amsterdam Museumkamp! 

  Het programma is helemaal gratis. Meld je snel aan via onderstaand formulier en wij nemen contact met je op!

  Praktische informatie

  Tijden
  Van maandag 23 okt t/m vrijdag 27 okt van 10.00 uur t/m 15.00 uur. Het is de bedoeling dat je de volledig week aanwezig bent, mocht je één van de dagen niet aanwezig kunnen zijn, laat het ons dan even weten. 
   
  Locaties

  Zuid: CC Amstel, Cullinanplein 1
  Zuidoost: Kazerne Reigersbos, Remmerdenplein 100
  Weesp: OBA Weesp, Oudegracht 67
  Centrum: OBA Staatsliedenbuurt, Van Hallstraat 615

  Programma

  Maandag: Op maandag gaan we met de Cultuurbus naar het Amsterdam Museum. De kinderen verzamelen op de locatie in hun eigen stadsdeel. Hier krijgen de kinderen een rondleiding door de tentoonstelling Refresh #2. De kinderen voeren een opdracht uit waarbij ze leren hoe ze wat ze hebben gezien en gehoord om kunnen zetten in kunst. Het kan zijn dat deze dag eerder is afgelopen dan 15:00 uur. 

  Dinsdag, woensdag en donderdag:
  Dit zijn de maakdagen. De kinderen gaan met de kunstenaars aan de slag. Gezamenlijk maken ze een kunstwerk. Deze dagen duren van10:00 uur tot 15:00 uur.

  Vrijdag:
  Vrijdagochtend maken we het kunstwerk af. Na de lunch sluiten we de weekfeestelijk af op de locatie in uw stadsdeel. Ouders/verzorgers zijn hierbij ook welkom! Graag laten we het kunstwerk dan ook aan u zien.

  Website

  Over ELJA Kindermuseumlab

  In de periode 2023-2025 krijgen Amsterdamse kinderen (9-12 jaar) de kans om mee te denken over het stadsmuseum van de toekomst. Hoe ziet dat eruit? En hoe ziet het ultieme museum voor en door kinderen eruit? Door mee te doen aan het Amsterdam Museumkamp, samen te werken aan kunstwerken, tentoonstellingen samen te stellen, en een kinderklankbordgroep en kinderdirecteur te installeren bouwen Amsterdamse kinderen mee aan hun eigen kindermuseum.

  Ze helpen om de blik van het publiek en personeel te openen en het museum dé plek voor kinderen te maken. Maar bovenal, biedt het maken van en kijken naar kunst voor de kinderen mogelijkheden om te reflecteren op henzelf, hun omgeving en de wereld.

  Lees meer

  Mede mogelijk gemaakt door

  Het ELJA Kindermuseumlab wordt mogelijk gemaakt door de ELJA FOUNDATION.

  Het lectoraat Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten begeleidt en onderzoekt het ELJA Kindermuseumlab.

  • Zien & Doen
  • Verhalen & Collectie
  • Tickets & Bezoek
  • Tentoonstellingen
  • Rondleidingen
  • Families
  • Onderwijs
  • Nieuws
  • Nieuwsbrief
  • Publicaties
  • AMJournal

  Vaste supporters

  Gemeente amsterdam logo
  Vriendenloterij logo
  • © Amsterdam Museum 2023