BC 02420 8

Tom van der Molen - Conservator

Amsterdam

Interview

BC 02420 8

Tom van der Molen

Tom van der Molen is conservator bij het Amsterdam Museum. Zijn werk bij het museum betreft Amsterdam in de breedste zin. De onderwerpen waar hij zich mee bezighoudt gaan van zijn eigen specialisme in zeventiende-eeuwse schilderkunst tot Ajax. Hij maakte tentoonstellingen over oude tekeningen, bier en twintigste-eeuwse vrouwen.

BC 02420 8

Interview

Wij stelden hem 5 vragen gebaseerd op de 5 kernwoorden van het Amsterdam Museum: Amsterdam, Openheid, Verbinden, Verhalend en Relevant.

BC 02420 8

Wat betekent Amsterdam voor jou?

"Amsterdam betekent van alles voor mij. Ten eerste is het de plek waar ik al jarenlang woon en een plek waar ik graag ben. Amsterdam is ook onderdeel van mijn werk, daarom is het voor mij misschien wel complexer dan voor menig ander. Ik zie Amsterdam vanuit alle hoeken en gaten, dus ik zie wat voor een ingewikkelde stad het is."

BC 02420 8

Wat betekent open voor jou?

"Voor mij betekent open vooral een open blik en open staan voor elkaar. Blijven luisteren, goed om je heen kijken, niet snel dingen voor lief nemen. Ik hoop altijd dat deze stad open is en dat is het vaak ook wel, maar ik zie het vooral als een verantwoordelijkheid voor jezelf om zo in het leven te willen staan."

BC 02420 8

Meer weten?

Lees het volledige interview hieronder verder. Interview door Jasmin Hoek.

Lees meer