Bestel tickets
English
Afdruk van Prent Henriette de Vries uit het stadsarchief

Uitgelicht

Het Amsterdam van Piet van Eeghen

Hoe een koopman de stad heeft veranderd

29 mrt - 30 jun 2024
Amsterdam Museum aan de Amstel

  Vacature Educator Onderwijs (x,v,m)

  24 uur per week

  Anta vacature
  Amsterdam Museum aan de Amstel fotografie Olivier Groen

  Museumbezoekers, 2023, fotograaf: Olivier Groen.

  Ons Museum

  Het Amsterdam Museum is hét stadsmuseum voor alle bewoners en bezoekers van de stad Amsterdam. Het museum presenteert uiteenlopende tentoonstellingen over stedelijke onderwerpen. Hierin delen we kennis, tonen we kunst en erfgoed, en vertellen we relevante verhalen – van vroeger, nu en de toekomst. Ook beheren, onderzoeken en ontsluiten we de ruim 100.000 objecten in onze collectie kunst en erfgoed. Met ons publieks- en educatieprogramma stimuleren we anderen ook tot het vertellen van verhalen, met een groeiende aandacht voor kinderen en jongeren. Een speciaal project is het Elja kindermuseum waar Amsterdamse kinderen (9-12 jaar) de kans krijgen om mee te denken over het stadsmuseum van de toekomst, voor en door kinderen. Alles doen we op onze museale locaties in de historische binnenstad – Amsterdam Museum aan de Amstel, Huis Willet-Holthuysen en het straks geheel gerenoveerde Burgerweeshuiscomplex, en met partners op locaties verspreid over de stad.

  Ons team

  Het team Educatie & participatie is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van educatieve programma's en activiteiten die zijn afgestemd op verschillende doelgroepen. Er worden rondleidingen en workshops aangeboden en het team draagt er zorgt voor dat de inhoud op een toegankelijke en boeiende manier aan de bezoeker wordt gepresenteerd. Door het ontwikkelen van tentoonstellingen in co-creatie wordt een breed beroep gedaan op actieve participatie en wordt deze ook aangemoedigd. Het team werkt samen met lokale gemeenschappen om de betrokkenheid bij het museum te vergroten, zoals bijvoorbeeld lokale kunstenaars, culturele organisaties en netwerken.

  Wat ga je doen?

  Als educator onderwijs werk je samen met scholen om educatieve programma's aan te bieden die aansluiten bij het curriculum. Je ontwikkelt lesprogramma’s voor het primair en voortgezet onderwijs en bent in nauw contact met de docenten. Je werkt vanuit verschillende kunstdisciplines en onderwijsvormen. Je bedenkt, schrijft en toetst het aanbod in samenwerking met interne en externe stakeholders. Voor de rondleiders en workshopdocenten ben jij het eerste aanspreekpunt. In het Elja project ben jij de centrale persoon, die het programma inhoudelijk begeleidt en de kinderen motiveert om van het kindermuseum een succes te maken.

  Wie ben jij?

  We zien graag in jou de enthousiaste educator, die zich laat inspireren door de behoeftes van de kinderen en jongeren. Het is voor jou vanzelfsprekend om de groepen betrokken te houden bij de ontwikkeling van de educatieve programma’s. Daarnaast houd je ervan zelf de teksten te schrijven, waarbij je je ook in het Engels comfortabel voelt en je hebt daarin relevante ervaring. In het onderhouden van je netwerk zie je kansen om zowel binnen als buiten de sector waardevolle contacten te leggen voor het museum. Je houdt je op de hoogte van relevante trends in de cultuureducatie en weet deze in te zetten voor de verdere ontwikkeling van het educatieve aanbod van het Amsterdam Museum.

  Competenties

  • Communicatief
  • Flexibel
  • Proactief
  • Verbindend
  • Resultaatgericht

  Wat bieden wij jou?

  Je komt te werken in een organisatie in het centrum van Amsterdam waar zo'n 140 collega's werkzaam zijn. Doordat het Amsterdam Museum volop in beweging is, zijn er kansen om jezelf te ontwikkelen.

  En verder

  • Een dynamische en inspirerende werkomgeving met gedreven collega’s.
  • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (één jaar), eventuele verlenging behoort tot de mogelijkheden.
  • Een marktconform salaris afhankelijk van je ervaring (min. € 2.878, - /
   max. € 4.052, -) exclusief 17,05 % Individueel Keuzebudget volgens de Personeelsregelingen van de Gemeente Amsterdam en bij 36 uur per week.
  • De mogelijkheid om hybride te werken met een vergoeding van €3,- per dag die je thuiswerkt.
  • Een maandelijkse toelage voor je zorgverzekering.
  • Een laptop in bruikleen van het museum.

  Kortom, herken je jezelf in het profiel en ben je beschikbaar voor een nieuwe afwisselende functie bij hét stadsmuseum van Amsterdam? Dan nodigen wij jou van harte uit te solliciteren!

  Hoe kun je reageren?

  Als je belangstelling hebt voor de functie, kun je reageren door onderstaande vragen in maximaal 300 woorden per vraag te beantwoorden. Het is niet nodig om een motivatiebrief en CV mee te sturen. Zodoende beoordelen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk. Graag ontvangen we naast je antwoorden je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

  1.
  Waarom solliciteer je voor deze functie en waarom specifiek bij het Amsterdam Museum?
  2.
   Vertel ons over een educatieproject voor kinderen, dat je recent hebt ontwikkeld en hebt begeleid en laat ons zien hoe jouw ervaring en skills het project tot een goed resultaat hebben geleid.
  3.
  Beschrijf ons de manier hoe je differentiatie toepast om tegemoet te komen aan de diverse leerstijlen en -behoeften.
  4.
  Hoe blijf je op de hoogte van nieuwe trends in de cultuureducatie?
  5.
  Met welke (netwerk) organisaties zou jij in deze functie willen samenwerken en waarom?

  We vragen je antwoorden uiterlijk vóór vrijdag 15 december te mailen naar po@amsterdammuseum.nl o.v.v. ‘vacature Educator Onderwijs’. Mocht je inhoudelijke vragen hebben, neem dan contact op met Gonca Yalçıner, manager Educatie & Participatie g.yalciner@amsterdammuseum.nl de vervolgfase kunnen het maken van een case en het afnemen van een Realdrives test deel uitmaken van de procedure.

  De eerste ronde gesprekken vinden plaats op dinsdag 19 december.

  Het Amsterdam Museum onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en wil nadrukkelijk een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Acquisitie wordt niet op prijs gestel.

  • Zien & Doen
  • Verhalen & Collectie
  • Tickets & Bezoek
  • Tentoonstellingen
  • Rondleidingen
  • Families
  • Onderwijs
  • Nieuws
  • Nieuwsbrief
  • Publicaties
  • AMJournal

  Hoofdbegunstiger

  gemeente amsterdam logo

  Founder

  vriendenloterij logo

  Hoofdpartner Educatie

  elja foundation logo
  • © Amsterdam Museum 2024