Bestel tickets
English
Afdruk van Prent Henriette de Vries uit het stadsarchief

Uitgelicht

Het Amsterdam van Piet van Eeghen

Hoe een koopman de stad heeft veranderd

29 mrt - 30 jun 2024
Amsterdam Museum aan de Amstel

Nieuwsoverzicht

Daily Paper schenkt voetbaltenues

Verschenen op:

wo 16 augustus 2023, 14:00 uur

Daily Paper en Adidas Pre matchtenue van Ajax shirt

Vanaf donderdag 10 augustus is in het Amsterdam Museum het ‘derde tenue’ en de pre-match wear te zien die het Amsterdamse modemerk Daily Paper het afgelopen seizoen samen met adidas ontwierp voor voetbalclub Ajax. In dat kader is het Amsterdam Museum aan de Amstel van donderdag 10 t/m zondag 13 augustus gratis geopend voor dragers van Daily Paper-items.

Collectie toegevoegd aan Panorama Amsterdam

Te zien is het derde tenue dat de unieke straatvoetbalcultuur van Amsterdam en haar gouden generatie viert. De pre-match tenues worden ook getoond. Rode draad in deze pre-match wear is de op Oost-Afrikaans kralenwerk geïnspireerde print in de Pan-Afrikaanse kleuren rood, zwart en groen, die de cultureel diverse identiteit van Amsterdam weerspiegelen. Het derde en de pre-match tenues worden onderdeel van Panorama Amsterdam, de vaste collectie in het Amsterdam Museum aan de Amstel.

Eerbetoon aan Amsterdam

‘Het derde tenue viert de unieke Amsterdamse straatvoetbalcultuur en accentueert hiermee de impact op de saamhorigheid en gemeenschap in de stad,’ aldus Daily Paper. Het gouden shirt is voorzien van de meest prominente straatvoetbalvelden van Amsterdam. Het is een ode aan de plekken waar voor velen de liefde voor voetbal begon. Pleinen zoals het Balboaplein (waar spelers als Gerald Vanenburg en Frank Rijkaard leerden spelen), het Zaandammerplein en het Nigel de Jongplein (onlangs hernoemd naar Abdelhak Nouri) staan ​​op het shirt. Ook verwijzingen als het wapen van Amsterdam, het stichtingsjaar 1275 en alternatieve namen voor Amsterdam als ‘Mokum’ en ‘Damsko’ maken de collectie tot een eerbetoon aan de stad.

Vooruitstrevend kledingmerk

‘Daily Paper is één van de meest toonaangevende modestemmen van de afgelopen jaren,’ aldus Roberto Luis Martins, curator Mode en Populaire Cultuur bij het Amsterdam Museum. ‘Dit Amsterdamse merk geeft vorm aan een internationale generatie: niet alleen op het gebied van mode en stijl, maar ook op het gebied van ondernemerschap en hun betrokken community-based insteek. Het merk blijft trouw aan zijn Amsterdamse roots. De samenwerking met Ajax is daar een symbolische uiting van. Deze tenues zijn daarom een prachtige aanvulling voor de collectie van het Amsterdam Museum.’

Gratis toegang

Om fans van Daily Paper de geschonken tenues te laten bekijken, krijgen dragers van Daily Paper-items van donderdag 10 t/m zondag 13 augustus gratis toegang tot het Amsterdam Museum aan de Amstel. Tickets voor het Amsterdam Museum zijn te reserveren via amsterdammuseum.nl.

Download afbeeldingen
Daily Paper en Adidas Trainingspak van Ajax broek
Daily Paper en Adidas Pre matchtenue van Ajax shirt
Daily Paper en Adidas Trainingspak van Ajax bovenstuk
Daily Paper en Adidas Pre matchtenue van Ajax broekje
Daily Paper en Adidas Derde tenue van mannenteam

01

05

Sleep & ontdek

 • Zien & Doen
 • Verhalen & Collectie
 • Tickets & Bezoek
 • Tentoonstellingen
 • Rondleidingen
 • Families
 • Onderwijs
 • Nieuws
 • Nieuwsbrief
 • Publicaties
 • AMJournal

Hoofdpartners

gemeente amsterdam logo
vriendenloterij logo

Hoofdpartner Educatie

elja foundation logo
 • © Amsterdam Museum 2024