Bestel tickets
English
Popje mandje3

Uitgelicht

Manahahtáanung of Nieuw Amsterdam?

Het Inheemse verhaal achter New York

16 mei - 10 nov 2024
Amsterdam Museum aan de Amstel

  31 mei 2024

  Externe locatie

  And the thread continues... Hoe houd je mode in leven?

  Het delen en conserveren van millennium mode

  Reserveer je ticket
  Emma Vermaase

  31 mei 2024

  Externe locatie

  Archiveren en conserveren

  And the thread continues... is een reeks van het Amsterdam Museum waar we met verschillende mensen uit de modewereld in gesprek gaan over de modecollectie van het museum. 

  Op 31 mei van 17.00 tot 18.00 uur gaat curator Mode en Populaire Cultuur Roberto Luis Martins in gesprek met Daniel Ferwerda, medeoprichter van Laan Amsterdam. In de talk gaan zij in gesprek over het archiveren en conserveren van kledingstukken bij Laan Amsterdam en het Amsterdam Museum. Waarom is conserveren belangrijk en wat zijn de selectiecriteria?

  De talk is gratis bij te wonen, reserveren is verplicht. Beperkt aantal plekken beschikbaar. Let op: de talk is verplaatst van 15.30 naar 17.00 uur. 

  Reserveer je tickets
  Interieur Laan Amsterdam

  Interieur Laan Amsterdam

  Over Laan Amsterdam

  Laan Amsterdam is een vintage designerkledingwinkel voor mannen en vrouwen. De winkel hangt vol stukken van ontwerpers die ons modebeeld de afgelopen decennia hebben gevormd. Deze kleding is niet alleen te koop; Jeroen en Daniel vinden het ook belangrijk dat deze kleding goed wordt bewaard, en daarom werken ze naast hun winkelassortiment aan een archief dat ze beschikbaar stellen voor stylisten, fotografen en musea.

  Praktische informatie
  Datum en tijd: 31 mei, 17.00 tot 18.00 uur
  Locatie: Laan Amsterdam, Utrechtsedwarsstraat 65H, 1017 WC Amsterdam
  Prijs: Gratis, reserveren verplicht
  Voertaal: Nederlands
  Headerfoto: Emma Vermaase

  Reserveer je tickets
  A6ee10c8 92c6 4740 a4cb e24e7b979ce3

  Over de eigenaar en medeoprichter

  Jeroen van der Laan
  Jeroen van der Laan (27 - links) is eigenaar van Laan Amsterdam. In 2016 begon hij onder de naam ‘Grailgoblin’ op het Amerikaanse platform Grailed met het verkopen van heren designerkleding. Wat begon als iets kleins naast zijn studie International Business veranderde in een full-time baan. Afgelopen zomer besloot hij Grailgoblin van online naar offline te veranderen, en opende hij Laan Amsterdam.

  Daniel Ferwerda

  Daniel Ferwerda (25 - rechts) is medeoprichter van Laan Amsterdam. Eerder was hij store manager bij boekenwinkel MENDO. Naast zijn studie Asian Art Sciences buigt hij zich samen met Jeroen over de selectie van nieuwe items, de evenementen en foto- en social mediacampagnes.

  Reserveer je tickets
  Roberto door Jaimy Gail

  Roberto Luis Martins

  Roberto Luis Martins (1994) is sinds 2021 curator Mode en Populaire Cultuur bij het Amsterdam Museum. Zijn focus ligt op co-creatie met diverse community's en op het benaderen van mode en stijl vanuit een hedendaagse sociaal-maatschappelijke lens. Hiervoor werkte Roberto als curator bij musea als Wereldmuseum Rotterdam, Museum Arnhem, Museum Volkenkunde, en online mode-erfgoedplatform Modemuze.

  • Zien & Doen
  • Verhalen & Collectie
  • Tickets & Bezoek
  • Tentoonstellingen
  • Rondleidingen
  • Families
  • Onderwijs
  • Nieuws
  • Nieuwsbrief
  • Publicaties
  • AMJournal

  Hoofdpartners

  gemeente amsterdam logo
  vriendenloterij logo

  Hoofdpartner Educatie

  elja foundation logo
  • © Amsterdam Museum 2024