Buy tickets
Nederlands
Afdruk van Prent Henriette de Vries uit het stadsarchief

Featured

The Amsterdam of Piet van Eeghen

How A Merchant Changed the City

29 Mar - 30 Jun 2024
Amsterdam Museum at the Amstel

    4 Nov 2023

    The Willet-Holthuysen House

    Museumnacht 2023

    In Huis Willet-Holthuysen

    Museumnacht 2022 - pfg

    4 Nov 2023

    The Willet-Holthuysen House

    Museumnacht in Huis Willet-Holthuysen

    Huis Willet Holthuysen barst van de historische verhalen en connecties, maar de verhalen die we kennen zijn vaak vanuit een eenzijdige blik. Daarom neemt deze Museumnacht Buro Curious het Huis over met Queer Gazes. Gebaseerd op queer verhalen uit de geschiedenis van het huis en queetopische wereldbeelden zetten zij Willet op z’n kop. Verwacht avontuurlijke speurtochten, meeslepende performances, queertastische POPPY vibes en andere perspectief twistende belevingen...

    Bekijk hieronder alle programmaonderdelen

    Foto 1

    Huis Willet Holthuysen X Buro Curious: Queer Perspectives Takeover!

    Huis Willet Holthuysen barst van de historische verhalen en connecties, maar de verhalen die we kennen zijn vaak vanuit een eenzijdige blik. Daarom neemt deze Museumnacht Buro Curious het Huis over met Queer Gazes. Gebaseerd op queer verhalen uit de geschiedenis van het huis en queetopische wereldbeelden zetten zij Huis Willet-Holthuysen op z’n kop. Verwacht avontuurlijke speurtochten, meeslepende performances, queertastische POPPY vibes en andere perspectief twistende belevingen...

    Museumnacht 2022 - pfg

    Scan It! Workshop Stillevens Maken van Joost Termeer

    Stap in de artistieke wereld van Joost Termeer en duik in een workshop stillevens maken. Laat je inspireren door Termeer's meesterwerken die de gangen sieren en breng het huis weer tot leven door je eigen stilleven te maken en te fotograferen. Neem een stukje magie van de avond mee naar huis en druk je stempel op het rijke geheel van queerness en kunstzinnigheid.

    Emerald City Ball, 2017, Ottilie Maters

    Cruise Verhalen, Barnaby Savage

    Cruiseverhalen

    Barnaby Savage doet onderzoek naar de geschiedenis van cruisen in Amsterdam. In Cruise Verhalen brengt hij voormalige gay cruising plekken in de stad in kaart en probeert hij de onvertelde verhalen die ze bevatten te delen. Ontdek de fragmenten van verhalen en ervaringen in de tuin van Huis Willet-Holthuysen tijdens de Museumnacht. 

    Bezoekers krijgen de kans om te luisteren naar herinneringen door de geschiedenis van een alternatief gebruik van de openbare ruimte. Van korte seksuele ontmoetingen tot levenslange vriendschappen, de verhalen raken aan thema's als verbinding, intimiteit, seksuele vrijheid en vriendschap.

    Tomtom

    Tour | Tom Tom Tours

    Starttijd 21.00 uur. De tours duren 60 minuten. Er kunnen max. 12 deelnemers mee. Vertrekpunt: Huis Willet-Holthuysen.

    Maak een nachtelijke stadswandeling met TomTom Tours! Ontdek de bijzondere plekken tussen de twee locaties van het Amsterdam Museum, luister naar spannende verhalen en kom achter de geheimen van de stad. Je vertrekt in de tuin van het Huis Willet-Holthuysen en krijgt zowel van conservator Tom van der Molen als van Tom Jongbloed (Ommetje met Tom) een tour in de buitenlucht. Let op: je eindigt op Amstel 51! Aanmelden kan bij de tourbalie.

    Queer Gaze Tour museumnacht 2022 - pfg

    Queer Gaze Tours

    Benieuwd naar de vaste collectie vanuit een queer kritisch perspectief? Schrijf je in voor een Queer Gaze speedtour, gegeven door verschillende gastrondleiders!

    Tooth Gems, Sonrisa Bling

    Tooth Gems bt Sonrisa Bling

    Swarovski gems are forever... Geef je smile sparkle met de tootgems van Sonrisa Bling.

    Foto 2 Bar def

    Cocktailbar

    Hef het glas op een avond vol queer feest in onze levendige bar. Met 'Orginics' die drie speciale cocktails maken plus een verfrissende non-alcoholische keuze, staat je smaakpapillen een traktatie te wachten. Nip, proef en deel in de queer spirit van de avond, terwijl je je klaarmaakt om meegesleurd te worden door onverwachte optredens die je naar meer zullen laten verlangen. Proost op een avond van feest, verbinding en de magie van het onverwachte!

    Sorpresa

    Sorpresa Takeover

    Beleef de zintuigprikkelende ruimtes op de bovenste verdieping van het huis. Buro Curious nodigt collectief Sorpresa uit. Sorpresa benadert verhalen vanuit immersive experience. Voel, ruik, hoor, zie en beleef wat zij te vertellen hebben...

    Nick Langveld, 2021, Joost Termeer

    POP-UP Museumshop Queer Take Over

    Bereid je voor op een ongeëvenaarde transformatie van de museumwinkel naar pop-up winkel. Ontdek lokale queer designers en andere creatieve meiden met kittig waar, zoals kunstwerken. Kijk uit naar Studio Nick Lankveld met een Museumnacht x Buro Curious special edition en Paul Nentjes met speciale ringen.

    • See & Do
    • Stories & Collection
    • Tickets & Visit
    • Exhibitions
    • Guided tours
    • Families
    • Education
    • News
    • Newsletter
    • Publications
    • AMJournal

    Main Partners

    gemeente amsterdam logo
    vriendenloterij logo

    Main Partner Education

    elja foundation logo
    • © Amsterdam Museum 2024