Buy tickets
Nederlands
Afdruk van Prent Henriette de Vries uit het stadsarchief

Featured

The Amsterdam of Piet van Eeghen

How A Merchant Changed the City

29 Mar - 30 Jun 2024
Amsterdam Museum at the Amstel

    4 Nov 2023

    Amsterdam Museum at the Amstel

    Museumnacht 2023

    In het Amsterdam Museum aan de Amstel

    Amsterdam Museum Museumnacht 2022 Francoise Bolechowski 1

    4 Nov 2023

    Amsterdam Museum at the Amstel

    Museumnacht in het Amsterdam Museum aan de Amstel

    Bekijk hieronder alle programmaonderdelen

    BC 02368 069

    Tours | Gay Games flashback

    Tijden: 19:30 – 20:15 & 21:00 – 21:45

    Tijdens deze tours ontdekken we de Gay Games Amsterdam die plaatsvonden in 1998 en verkennen we waar het voor stond en wat het voor de lhbtiq+-gemeenschap heeft betekent. Welke verhalen uit de lhbtiq+-community krijgen veel aandacht en welke juist niet? Hoe staat het nu met queer inclusie in vergelijking met toen? En welke verhalen, kunstwerken en objecten dragen bij aan een completer beeld van de Gay Games? De tours worden gegeven door Dinah Bons en Irene Hemelaar

    Beeld La Isla Bonita

    Performance La Isla Bonita

    Hoe vrij zijn we echt in onze stad? Dat vraagt performance collectief La Isla Bonita vraagt zich dit af. Met een levendstandbeeld performance staan we hier samen bij stil, in plaats van altijd in beweging te zijn. Kom kijken en word bekeken, look but do not touch! Het bronzen werk is gemaakt voor de queer community en sluit aan bij de Gay Games 1998 tentoonstelling. Ben jij bij de grootse onthulling?

    Tijden: 20.00 - 20:15, 21.00 - 21:15, 22.00 - 22:15

    Screenshot 2023 10 19 115611

    Panelgesprek | Operatie Wonen: A place to B

    Tijden: 20:45 – 21:30 & 22:45 – 23:30

    Schuif aan bij het panelgesprek achter de tentoonstelling “100 jaar Volkshuisvesting” en laat je stem horen! Onder deskundige begeleiding nodigt “Operatie Wonen” je uit om samen oplossingen te bedenken voor de prangende wooncrisis in Amsterdam. Verbreed je perspectief en denk mee aan de toekomst van onze stad!

    Tomtom

    Tom Tom Tours

    Maak een nachtelijke stadswandeling met Tom Tom Tours! Ontdek de bijzondere plekken tussen de twee locaties van het Amsterdam Museum, luister naar spannende verhalen en kom achter de geheimen van de stad. Samen met Tom Jongbloed van Ommetje met Tom en AM-Conservator Tom van der Molen vertrek je in de tuin van Amstel 51 of die van Huis Willet-Holthuysen voor een tour in de buitenlucht. Let op: je eindigt op een andere locatie dan waar je begint! Aanmelden kan bij de tourbalies van beide locaties.

    Beeld Toko Mokum Riboet

    Performance RIJST – Toko Mokum

    Tijden: 19:00 – 02:00 doorlopend

    De expositie ‘Toko Mokum’ van Riboet Verhalenkunst maakt hongerig. Toko MIKO to the rescue! Geniet van de lekkerste Indonesische hapjes en kom naar de interactieve performance RIJST waarin theatermaakster Elsbeth Vernout het koloniale verleden van haar familie induikt. Samen met gitarist Guus Paat en videokunstenaar Martijn Grootendors licht ze een pijnlijk tipje van het tafelkleed op en bevraagt het publiek. Of... zullen we het toch maar liever over eten hebben?

    Beeld Makers Unite workshop

    Workshop Makers Unite: 'Perspective Unveiled'

    Tijden: 19:00 – 02:00 doorlopend

    Maker’s Unite nodigt je uit om buiten je comfortzone te stappen en een wereld van creativiteit, interactie en reflectie te betreden. Verken thema's zoals de positieve aspecten van oorlog en conflict, zoals het ontstaan van nieuwe gemeenschappen en de versterking van menselijke verbindingen in moeilijke tijden. Neem deel aan interessante gesprekken en deel je inzichten met anderen.

    Image Diaspora Radio

    Live show: Rice Peas Roots and Culture and Friends

    • See & Do
    • Stories & Collection
    • Tickets & Visit
    • Exhibitions
    • Guided tours
    • Families
    • Education
    • News
    • Newsletter
    • Publications
    • AMJournal

    Main Partners

    gemeente amsterdam logo
    vriendenloterij logo

    Main Partner Education

    elja foundation logo
    • © Amsterdam Museum 2024