New Narratives Tour

Met Nelson Carrilho

zondag 25 juni, 11.30 - 12.30 uur
Amstel 51

Panorama Amsterdam

New Narratives Tour

Op zondag 25 juni geeft Nelson Carrilho een New Narratives tour. In zijn rondleiding zal Nelson je meenemen door de tentoonstelling Panorama Amsterdam en door zijn eigen mini expo over het beeld Mama Baranka, die eerder dat weekend opent in Studio Panorama.
Nelson Carrilho
Nelson Carrilho

Nelson Carrilho

Nelson Carrilho (Willemstad, Curaçao 1953) werkt al ruim 40 jaar als beeldhouwer. Zijn bronzen beelden staan op vele plekken in Nederland, Italië en Curaçao. Uit zijn werk spreekt een sterk maatschappelijke betrokkenheid. Bekend is bijvoorbeeld Mama Baranka in het Vondelpark, dat hij in 1984 ter nagedachtenis aan Kerwin Lucas Duinmeijer, slachtoffer van een racistische moord.

In 2019 is Nelson een project gestart in Calabrië, Italië. Met drie van zijn monumentale sculpturen permanent in de openbare ruimte aan de zuidkust van Italië erkent hij hiermee de odyssee van de migranten. Door de migranten zichtbaar te maken door middel van zijn sculpturen wil hij tevens met zijn werk een stem hebben in de discussie over een nieuw humanisme.

Praktische informatie

Datum: zondag 25 juni
Tijd:
11.30 - 12.30 uur
Locatie:
Amsterdam Museum, Amstel 51
Prijs: gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs (reserveren verplicht, zie ticketlink hieronder)
Voertaal:
Nederlands

New narratives tour
New narratives tour

New Narratives Tours

Het Amsterdam Museum vertelt verhalen over het verleden, heden en toekomst van de stad, in het museum en daarbuiten. Welke verhalen? Dat wordt mede bepaald door iedereen die in Amsterdam woont, werkt, of zich ermee verbonden voelt. Verhalen vanuit verschillende perspectieven en reflecties op onze collectie vanuit diverse gezichtspunten. Samen met gasten van buiten het museum bevragen we objecten uit de collectie en reflecteren we op welke verhalen we daarbij kunnen vertellen, welke verhalen nog onzichtbaar zijn en welke verhalen niet mogen ontbreken.