Steun ons

Steun het Amsterdam Museum met een bijdrage

Wwwopac 2

Steun ons

Wij verbinden bewoners en bezoekers van Amsterdam met elkaar en met de stad. Dit doen we door het programmeren, presenteren en verzamelen van Amsterdamse objecten en verhalen. Als particulier, bedrijf, fonds of familiestichting kunt u een onmisbare bijdrage leveren aan onze activiteiten: o.a. restauraties, acquisitie van nieuwe kunstwerken of objecten, het samenstellen van tentoonstellingen én voor de aankomende verbouwing van het Burgerweeshuis.

Particulieren

Met uw gift, groot of klein, kunt u een bijdrage leveren aan het versterken van de gezamenlijkheid onder bewoners en bezoekers van Amsterdam. Wij maken de geschiedenis, het erfgoed, de kunst, de cultuur en de verhalen van de stad hoorbaar, zichtbaar en deelbaar zodat bewoners en bezoekers samen vorm kunnen geven aan een betere stad voor iedereen.

Van een eenmalige gift aan een project tot een verdiepende relatie met de historische en hedendaagse verhalen en unieke collectie van de stad Amsterdam, wij bieden een divers palet aan mogelijkheden om het museum te steunen. U kunt eenmalig of periodiek schenken. Daarnaast kunt u ook objecten schenken of nalaten aan het museum.

Meer informatie? Neem dan contact op met het Team Development via development@amsterdammuseum.nl of bel naar +31205231721.

Bedrijven

Amsterdam en ondernemerschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder ondernemers was Amsterdam nooit de stad geworden die zij vandaag is. Andersom hebben Amsterdamse ondernemers hun succes juist ook te danken aan de stad. In een partnerschap met het Amsterdam Museum krijgen bedrijven de kans om een bijdrage te leveren aan hun geliefde stad. Wij ontwikkelen activaties en bieden inspiratie voor uw medewerkers en klanten. Zo bereiken wij samen meer. En niet op de automatische piloot, maar creatief en op maat.

Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met het Team Development via development@amsterdammuseum.nl of bel naar +31205231721.

Schenken

Het is mogelijk om het Amsterdam Museum op verschillende manieren te ondersteunen. Door een nalatenschap of door een eenmalige of periodieke schenking. Er zijn fiscale voordelen aan uw schenking verbonden.

Amsterdam City Circle

De Amsterdam City Circle is een netwerk voor nieuwsgierige cultuurliefhebbers en bedrijven met hart voor Amsterdam. Speciaal voor deze groep organiseert het museum exclusieve events, prikkelende lezingen, speciale previews en kijkjes achter de schermen, met de stad als basis en de collectie als context. Maak daarnaast kennis met andere Amsterdammers die de stad maken zoals ze is.

Meer weten? Dat kan door een e-mail te sturen naar acc@amsterdammuseum.nl

Fondsen en stichtingen

Als Amsterdam Museum presenteren we tentoonstellingen over een breed spectrum aan stedelijke onderwerpen. Hierin delen we kennis, tonen we kunst en erfgoed, en vertellen we relevante verhalen – van vroeger, nu en de toekomst. We bieden nieuwe perspectieven op de bestaande collectie en werken we aan een inclusieve Amsterdam-collectie voor de huidige museumbezoekers, met aandacht voor toekomstige generaties. Zonder de financiële steun van diverse fondsen en stichtingen kunnen we deze bijzondere projecten niet mogelijk maken. Elke ondersteuning is dan ook zeer welkom, groot of klein, eenmalig of meerjarig.

ANBI-Status

Het Amsterdam Museum heeft een ANBI-status. Een gift aan een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) die is aangemerkt als culturele instelling, levert extra voordeel op in de inkomstenbelasting. U mag uw gift aan het Amsterdam Museum met een multiplier van 25% verhogen. De belastingdienst accepteert dus dat u een kwart meer aftrekt dan u eigenlijk heeft geschonken.

ANBI Formulier Amsterdam Museum