Artist Talk ‘Ik Zie Je’

Met Makers in Gesprek

23 april
15.00 - 16.30 uur

Nnelg, Roan Hendriks

Artist Talk

Nnelg en Emma Waslander (curator) gaan in deze artist talk in gesprek met makers Masi, Bram Romkes, Ashley Röttjers en senakirfa A. over de werken die gepresenteerd zijn in de mini-expo 'Ik Zie Je'. Van schilderijen tot mode, de verschillende makers tonen in de mini-expo hun vertalingen van Nnelg’s verhaal. Nnelg: ‘Ik ben op collectieve wijze opgevoed, in de omgeving waar ik vandaan kom deden we het met z’n allen. De kracht van de groep.’

In samenwerking met de in Amsterdam Zuidoost geboren artiest Nnelg (voorheen bekend als Yung Nnelg) presenteert het Amsterdam Museum van 16 april tot en met 29 april een selectie werken die voortkomen uit zijn nieuwste album ‘Ik Zie Je’ (2023).

Voertaal: Nederlands & Engels

NNELG IKZIEJE Album Cover Enrica Masi 20230309

Over de makers

senakirfa A. is kunstenaar en dichter, in haar recente werk onderzoekt ze voornamelijk de polariteit tussen ‘zien’ en ‘kijken’.

Enrica Masi
is Italiaans kunstenaar en vormgever uit Amsterdam. Na een succesvolle loopbaan in de designwereld, besloot Masi zich te richten op schilderkunst. Haar werk combineert kunst en design; het is een complete visuele ervaring, en omvangt alles van expressionistische portretten tot abstracte stillevens.

Bram Romkes
(1996) is grafisch ontwerper gevestigd in Amsterdam. Zijn werk focust zich op mixed-media, waarin hij zich richt op herhaling tot het punt van transformatie van het bronmateriaal.

Ashley Röttjers
(1996) is een fotograaf en regisseur uit Rotterdam en staat bekend om haar rouwe en intieme beelden met een persoonlijke touch. Haar werk typeert zich het dynamisch gebruik van licht en unieke gebruik van kleur, of liever gezegd, het gebrek daaraan.

Praktische informatie

Datum: 23 april
Tijd: 15.00-16.30 uur
Prijs: 7.50 euro
Voertaal: Nederlands

Web Nnelg

Ik Zie Je

In samenwerking met de in Amsterdam Zuidoost geboren artiest Nnelg (voorheen bekend als Yung Nnelg) presenteert het Amsterdam Museum van 16 april tot en met 29 april een selectie werken die voortkomen uit zijn nieuwste album ‘Ik Zie Je’. Nnelg deed voor zijn nieuwe album onderzoek naar de Ghanese cultuur en zijn roots, waarbij zelfacceptatie als thema centraal staat. Naast een album, vertaalde Nnelg dit ook naar de mini-expo waar Nnelg zijn eigen proces en persoonlijke groei in verschillende werken laat zien.