Continue This Thread

Workshops, talks en lezingen

16 februari, 29 april en 3 september
Amsterdam Museum aan de Amstel

IMG 3919

Samen met modeontwerpers Karim Adduchi en Tess van Zalinge presenteert het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘Continue This Thread’ (17 februari 2023 t/m 3 september 2023). In de tentoonstelling staat de kracht van handwerktechnieken centraal. Karim en Tess verbinden hun eigen creaties en visies aan objecten uit collectie van het Amsterdam Museum en verhalen van andere makers uit de stad. De tentoonstelling zoomt onder andere in op de verbindende, helende en expressieve krachten van de ambachtelijke kennis.

Voortbordurend op de tentoonstelling volgen er drie evenementen die aanhaken op de thematiek van de tentoonstelling. Samen met het mode-erfgoedplatform Modemuze verkennen we de drie pijlers: healing, expressie en verbinding.

IMG 3760

Thread #1

Op zaterdag 17 februari

Ctt header uitnodiging2

Over Continue This Thread. Karim Adduchi x Tess van Zalinge

De Amsterdamse modeontwerpers Karim Adduchi en Tess van Zalinge kregen in de afgelopen jaren veel naamsbekendheid met hun ontwerpen geïnspireerd op historische en streekgebonden handwerktechnieken. Met duurzame collecties als ‘natuurlijk’ (Van Zalinge, 2022) en community-projecten als de ‘Social [Distancing] Fabric’ (Adduchi en The World Makers, 2021) bieden beide modeontwerpers duurzamere en innovatieve visies op het gebied van ambacht, design en co-creatie. Het Amsterdam Museum maakt samen met Adduchi en Van Zalinge als gastcuratoren een nieuwe tentoonstelling: Continue This Thread. Karim Adduchi x Tess van Zalinge. Te zien vanaf vrijdag 17 februari tot en met zondag 3 september 2023 aan de Amstel.