Curator Tour ANOHNI

Met Dorine Maat

11, 25 juni, 15 juli, 10 sep

BC 02333 016

Curator Tour ANOHNI

Dorine Maat, junior conservator bij het Amsterdam Museum, neemt je 11, 25 juni, 15 juli en 10 sep mee door de tentoonstelling SHE WHO SAW BEAUTIFUL THINGS. Een tentoonstelling gecureerd door beeldend kunstenaar, muzikant, regisseur en dit jaar associate artist van het Holland Festival: ANOHNI. De tentoonstelling is een viering van wat ANOHNI ‘verlichte vrouwelijkheid’ noemt, en androgynie. Aan de hand van portretten en eigen werk brengt ze een ode aan haar samenwerkingspartner dr. Julia Yasuda. De foto’s zijn gemaakt door Erika Yasuda (Julia’s vrouw) en zijn een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling.

PHOTO 2022 03 08 23 55 49

Over Dorine Maat

Dorine Maat is junior conservator bij het Amsterdam Museum met een specialisatie op de geschiedenis van Amsterdam. Voor het Amsterdam Museum werkte ze aan verschillende tentoonstellingen (Panorama Amsterdam, 30 jaar Bijlmervliegramp, Welkom in de Noordside) en aan de tijdelijke tentoonstellingen in Huis Willet-Holthuysen (Solotentoonstelling: Maaike Schoorel, SHE WHO SAW BEAUTIFUL THINGS).

ANOHNI
ANOHNI

SHE WHO SAW BEAUTIFUL THINGS

Dit jaar presenteert ANOHNI, de associate artist van het Holland Festival, een multimediale tentoonstelling in Huis Willet-Holthuysen: SHE WHO SAW BEAUTIFUL THINGS. Met een serie portretten eert ANOHNI haar voormalige samenwerkingspartner dr. Julia Yasuda. De foto’s, gemaakt door Julia’s inmiddels overleden echtgenote Erika Yasuda, zijn gemaakt in het Tokio van begin jaren 80 en worden hier voor het eerst tentoongesteld.