Female Gaze Tour

met Emmeline de Mooij

Zondag 28 mei 2023, 11.30 - 12.30 uur
Amsterdam Museum aan de Amstel

Microsoft Teams image 3

Microsoft Teams image 4

De Feministische Handwerk Partij is een politieke feministische kunstenaarsbeweging die Emmeline samen met Margreet Sweerts begon om door middel van textielbewerking herstel tussen onszelf en de wereld om ons heen te bewerkstelligen. In de interactieve bijeenkomsten van de Feministische Handwerk Partij wordt textiel als medium gebruikt om, letterlijk en figuurlijk, te studeren, te repareren, te ontleren en te verstellen. Op die manier presenteert de partij de onderbelichte geschiedenis van de vrouw in relatie tot textielproductie.

Praktische informatie
  • Datum: Zondag 28 mei
  • Tijd: 11.30 - 12.30 uur
  • Locatie: Amsterdam Museum, Amstel 51
  • Prijs: gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs (ticketlink volgt)
  • Voertaal: Nederlands
WEB Female Gaze Tour 30 05 2022 rachelecclestone DSC0138

Female Gaze Tours

Het Amsterdam Museum staat graag stil bij de vele vrouwen in de kunstwereld. Vrouwelijke kunstenaars, verzamelaars en geportretteerden die een belangrijke rol hebben gespeeld zijn in de locaties van het museum te zien. Juist omdat vrouwen door de geschiedenis heen zo vaak zijn onderbelicht, simpelweg zijn vergeten of zijn ondergesneeuwd door hun manlijke partner, is de Female Gaze Tour een ode aan deze vrouwen om ze zo meer in de welverdiende spotlight te plaatsen en actief aandacht voor hen te vragen.

7182 006

Over Continue This Thread. Karim Adduchi x Tess van Zalinge

De Amsterdamse modeontwerpers Karim Adduchi en Tess van Zalinge kregen in de afgelopen jaren veel naamsbekendheid met hun ontwerpen geïnspireerd op historische en streekgebonden handwerktechnieken. Met duurzame collecties als ‘natuurlijk’ (Van Zalinge, 2022) en community-projecten als de ‘Social [Distancing] Fabric’ (Adduchi en The World Makers, 2021) bieden beide modeontwerpers duurzamere en innovatieve visies op het gebied van ambacht, design en co-creatie.

Het Amsterdam Museum maakt samen met Adduchi en Van Zalinge als gastcuratoren een nieuwe tentoonstelling: Continue This Thread. Karim Adduchi x Tess van Zalinge. Te zien vanaf vrijdag 17 februari tot en met zondag 3 september 2023 aan de Amstel.