New Narratives Tour

Met Julian Isenia

29 januari, 11.30 - 12.30 uur
Amsterdam Museum aan de Amstel

S BC 02112 029

New Narratives Tour

Het Amsterdam Museum organiseert New Narratives tours, waarbij we met gastrondleiders van buiten het museum reflecteren op de collectie en tentoonstellingen van het museum. Op zondag 29 januari neemt Julian Isenia je mee in de tentoonstelling door Panorama Amsterdam.

Julian

Julian Isenia

Julian Isenia (he/him/they/them) is assistant-professor antropologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is medeoprichter van Black, Queer & Trans Resistance NL en Black Queer Archives.

Praktische informatie
  • Datum: 29 januari
  • Tijd: 11.30 - 12.30 uur
  • Locatie: Amsterdam Museum, Amstel 51
  • Prijs: gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs
  • Voertaal: Nederlands
New narratives tour

De New Narrative Tours

Het Amsterdam Museum vertelt verhalen over het verleden, heden en toekomst van de stad, in het museum en daarbuiten. Welke verhalen? Dat wordt mede bepaald door iedereen die in Amsterdam woont, werkt, of zich ermee verbonden voelt. Verhalen vanuit verschillende perspectieven en reflecties op onze collectie vanuit diverse gezichtspunten. Samen met gasten van buiten het museum bevragen we objecten uit de collectie en reflecteren we op welke verhalen we daarbij kunnen vertellen, welke verhalen nog onzichtbaar zijn en welke verhalen niet mogen ontbreken.

Amsterdam Museum aan de Amstel Panorama Amsterdam 2 Foto Amsterdam Museum Gert Jan van Rooij

Tentoonstelling Panorama Amsterdam

In Panorama Amsterdam, laten we de stad in al haar facetten zien. Welke eigenschappen typeren Amsterdam nou bij uitstek? En zijn die er altijd geweest? Hoe zal de stad zich verder ontwikkelen? Door verhalen uit het verleden, het heden en de toekomst met elkaar te verbinden, ontstaat er een breed vergezicht op de stad. Amsterdam in al zijn dimensies.

Adres

Amstel 51
1018 DR, Amsterdam

Openingstijden

Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00*.
* 25 december & 1 januari vanaf 12.00 geopend