New Narratives Tour

Met Ellen Brudet

30 april, 11.30 - 12.30 uur
Amstel 51

Amsterdam Museum aan de Amstel Panorama Amsterdam 9 Foto Amsterdam Museum Gert Jan van Rooij

New Narratives Tour

Met de serie New Narratives vragen we gastrondleiders van buiten het museum om te reflecteren op de presentaties en collectie van het Amsterdam Museum. Welke verhalen over de stad worden in het museum verteld, welke verhalen blijven onzichtbaar, en welke verhalen mogen niet ontbreken? Op zondag 30 april neemt Ellen Brudet je mee in de tentoonstelling Panorama Amsterdam.

Voertaal: Nederlands

Ellen Brudet klein Jurre Rompa

Ellen Brudet

Ellen Brudet is bedenker en eigenaar van Colourful Goodies, een onderneming waarmee ze meer diversiteit brengt in speelgoed en verhalen. Zo verkoopt ze poppen met verschillende huidskleuren, met een huidaandoening of die een weerspiegeling zijn van personen met een beperking. Poppen waar ieder kind zich in kan herkennen: “Wij willen dat alle kinderen weten dat ze prachtig zijn zoals ze zijn en doen meer dan ons best om dit te normaliseren”

Praktische informatie

Datum: zondag 30 april
Tijd
: 11.30 - 12.30 uur
Locatie
: Amsterdam Museum, Amstel 51
Prijs
: gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs (ticketlink volgt)
Voertaal
: Nederlands

New narratives tour

New Narratives Tour

Het Amsterdam Museum vertelt verhalen over het verleden, heden en toekomst van de stad, in het museum en daarbuiten. Welke verhalen? Dat wordt mede bepaald door iedereen die in Amsterdam woont, werkt, of zich ermee verbonden voelt. Verhalen vanuit verschillende perspectieven en reflecties op onze collectie vanuit diverse gezichtspunten. Samen met gasten van buiten het museum bevragen we objecten uit de collectie en reflecteren we op welke verhalen we daarbij kunnen vertellen, welke verhalen nog onzichtbaar zijn en welke verhalen niet mogen ontbreken.

BC 02141 1

Panorama Amsterdam

In Panorama Amsterdam, laten we de stad in al haar facetten zien. Welke eigenschappen typeren Amsterdam nou bij uitstek? En zijn die er altijd geweest? Hoe zal de stad zich verder ontwikkelen? Door verhalen uit het verleden, het heden en de toekomst met elkaar te verbinden, ontstaat er een breed vergezicht op de stad. Amsterdam in al zijn dimensies.

Adres

Amstel 511018 DR, Amsterdam

Openingstijden

Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00