GEANNULEERD - New Narratives Tour: Tarim Flach - kopie

Koloniale Verhalen: Work in Progress

29 mei 2022 om 11.30 - 12.30
Amsterdam Museum aan de Amstel

Amsterdam Museum aan de Amstel Koloniale Verhalen 1 Foto Amsterdam Museum Gert Jan van Rooij

New Narratives Tour: Tarim Flach

Op zondag 29 mei van 11.30 - 12.30 uur, geeft Tarim Flach een dekoloniale rondleiding door de tentoonstelling 'Koloniale Verhalen. Work in Progress' dat nu te zien is ons museum.

Tijdens deze New Narratives Tour zal Tarim zijn reflecties op dekolonialiteit in de omgang met erfgoed met ons delen. New Narratives is een programmalijn van het Amsterdam Museum waarbij we gasten van buiten het museum uitnodigen om te reflecteren op de tentoonstellingen en collectie van het museum.

763

Wie is Marian Markelo?

Marian Markelo is geboren in Suriname (Moengo) en introduceert zichzelf als mens, een kind van de aarde, moeder, leraar en Winti-priester. Ze is bestuurder bij diverse Afrikaanse en Surinaamse organisaties en is medeoprichter van het NIRASE - het Nederlands Winti instituut ter rehabilitatie en profilering van Winti en bestuurder bij het NINSEE. Sinds februari 2021 is ze gepensioneerd leraar verpleegkunde. Ook is zij Okomfo oftewel Winti-priester Nana Efua.

Markelo is actief in Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Tilburg en ook op aanvraag met het uitdragen van het erfgoed. Ze verzorgt maandelijks in Amsterdam educatie over het erfgoed voor zeer gemengde gezelschappen en is actief betrokken bij projecten met woord, beeld, schilder- en andere kunstvormen die bijdragen aan het verbreden van de kennis van het erfgoed en het Nederlandse koloniaal en slavernijverleden.

Met diverse musea onderhoudt ze ook goede vruchtbare relaties die het erfgoed belichten, en draagt inhoudelijke bij aan de ontwikkeling van exposities maar ook openingen en andere publieksprogrammering. Ze organiseert erfgoed reizen naar West Afrika en Zuid Amerika en de Caraïben.