Stitch & maak een armband

Haak, brei of rijg

17 mei, 15.30
OBA Waterlandplein

Stitch en bitch

Haak, brei of rijg

Haak 17 mei aan bij deze workshop en maak samen met jonge en oude dames armbanden en leer verschillende technieken zoals haken breien of rijgen. Tijdens het handwerken praten we over de groepen die tentoongesteld zijn in de tentoonstelling Vrouwen van Noord en de onderwerpen waar zij voor staan. Dit gaat over straatintimidatie tot mensen van verschillende culturen die bij elkaar komen om van elkaars cultuur te leren.

Elance Academy

5 meiden van Elance Academy zijn aanwezig , dit is een organisatie dat al ruim 10 jaar meiden en jonge vrouwen versterken middels de STRONG GIRLS™ methode. Anno nu is er wereldwijd nog steeds structureel te weinig aandacht voor vrouwen. Een specifieke aanpak, gericht op meiden en de problemen die zij tegenkomen, kan veel verhelpen én voorkomen. Zo groeit elk meisje uiteindelijk op tot een sterke en ambitieuze vrouw. Who run the world? Strong Girls! STRONG GIRLS™ koppelt meiden aan onze professionals in opleiding. Dit zijn vrouwelijke rolmodellen, die vaak maar een paar jaar ouder zijn dan de meiden zelf. Zij gaan als ‘grote zus’ op stap met het meisje. Ze stimuleren, motiveren en begeleiden de meiden richting een succesvolle toekomst.

Microsoft Teams image

Vrouwen van Noord tentoonstelling

Vier buurttentoonstellingen die het verhaal van Vrouwen van Noord vertellen. Samen maken deze verbinders Noord. De Vrouwen van Noord zetten zich elke dag in voor gelijke rechten, veiligheid, maar vooral voor verbinding. Samen komen deze verbinders op tegen de gevolgen van onder andere gentrificatie, eenzaamheid en armoede.