Welkom in de Noordside-Blockparty

Gratis evenement

Zaterdag 7 mei
De Rietwijker

BC 02116 035

Welkom in de Noordside-Blockparty

Op zaterdag 7 mei trappen Verdedig Noord en wij de allereerste publieksprogramma van de tentoonstelling ''Welkom in de Noordside'' af.

Tijdens dit gratis evenement focussen wij ons op de onderwerpen als eten en muziek die als bindmiddel in Amsterdam Noord dienen. Met onder andere Surinaamse gerechten, Marokkaanse soep en hiphop, delen we de cultuur van de Banne met bewoners van die buurt en ieder ander die langs wil komen om met ons mee te genieten.

Dit evenement is ook onderdeel van ons onderzoeksprogramma over hoe bestaande buurtorganisaties, lokale kunstenaars/musici/programmeurs/ondernemers samen door middel van interventies in de buurt de publieke ruimte nieuwe betekenis kunnen geven. En hoe die ruimte door middel van eigenaarschap vanuit de lokale bewoners en organisaties opnieuw wordt vormgegeven. Deze onderwerpen staan centraal in de tentoonstelling “Welkom in de Noordside” die in ons museum te bewonderen is. Door middel van een reeks publieksprogramma’s koppelen we thema’s als eten, muziek, architectuur, zelforganisatie, cultuur, vastgoedontwikkeling, thuis en identiteit aan evenementen in verschillende wijken in Amsterdam-Noord en in het museum.

Het evenement is gratis, dus kom langs!