Celebrate Change Symposium

Amsterdam Art Week

10 mei, 20.00 - 22.00 uur
Pakhuis de Zwijger

AAW Campagne Posters 1536x1024

Amsterdam Art Week x Amsterdam Museum x Pakhuis de Zwijger

Dit jaar viert Amsterdam Art Week haar 10-jarig jubileum. Ter ere van deze gelegenheid heeft Amsterdam Art Week een nieuwe traditie in het leven geroepen: een jaarlijks symposium in samenwerking met het Amsterdam Museum en Pakhuis de Zwijger, dat de avond voorafgaand aan de opening van AAW zal plaatsvinden. De voertaal van dit event is Engels.

Celebrate Change

Het thema van het symposium dit jaar is ‘Celebrate Change’. We blikken terug op de eerste tien jaar van AAW, door stil te staan ​​bij de veranderingen die zich in die tijd hebben voltrokken binnen de Amsterdamse kunstscene en om te speculeren over de voortzetting van de verandering in de toekomst.

Het symposium faciliteert een gesprek tussen gevestigde musea en galerieën, maar ook nieuwe kunstinitiatieven en organisaties. Tijdens dit gesprek stellen we vraagtekens bij bestaande definities van wat musea of ​​galerijen zijn, en maken we ruimte voor meer vloeiende vormen en toepassingen, die tegenwoordig in de hele sector te zien zijn.

Kom naar de pre-launch van deze nieuwe editie van Amsterdam Art Week, waarin verandering wordt gevierd!

Het programma

20.00 – 20.10 Kick off symposium + Amsterdam Art Week
Moderator:
Ellis Kat

20.10 – 20.30 Tien jaar Amsterdam Art Week
Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van Amsterdam Art Week staan ​​we stil bij alles wat er tot nu toe is gebeurd met de huidige en voormalige directeuren van de organisatie en bespreken we hun hoop voor de toekomst.

Sprekers:
Adriana Gonzalez-Hulshof (voormalig directeur Amsterdam Art)
Nina Folkersma (directeur Amsterdam Art)
Moderator:
Ellis Kat

Intermezzo: Emma Talbot - Four Visions for a Hopeful Future
Week 1 'A year of dark shadows’

20.30 – 21.00 Materializing Change - New initiatives in the city (panel 1)
Op welke manieren is vernieuwing binnen de Amsterdamse kunstscene te herkennen? In gesprek met vertegenwoordigers van nieuwe initiatieven van de afgelopen tien jaar gaan we in op de manieren waarop zij verandering hebben doorgevoerd. Welke veranderingen zijn op dit moment nodig en hoe dragen ze bij aan het doorvoeren van die veranderingen? Hoe verhouden deze veranderingen zich tot het bestaande netwerk van culturele instellingen in de stad?

Sprekers o.a.:
Nina Hama (Hama Gallery)
Rein Wolfs
(Stedelijk Museum Amsterdam)
Maru Asmellash
(Kazerne Reigersbos)
Kim Tuin
(Het Hem)
Moderator:
Ellis Kat

Intermezzo: Emma Talbot – Four Visions for a Hopeful Future
Week 2 'What is a city'
Week 3 'Our Own Creation'

21.00 – 21.10 Intermezzo

21.10 – 21.40 Makers & The Market (panel 2)
Verandering in de infrastructuur van kunst in de stad betekent ook verandering binnen de praktijk voor makers. Zowel in hun verbondenheid met verschillende instellingen, organisaties en galeries, als als zelfstandige culturele ondernemers navigeren makers de markt. We hebben in de loop der jaren veel significante veranderingen gezien in de infrastructuur van kunst, beïnvloed door factoren zoals de uitvinding van NFT's of de COVID-19-pandemie. Welke veranderingen hebben makers herkend en hoe heeft dit hun 'merk' en hun relatie tot instellingen en verzamelaars gevormd? Hebben makers überhaupt nog instellingen nodig?

Sprekers o.a.:
Raul Balai

Kévin Bray

Afaina de Jong

Intermezzo: Emma Talbot – Four Visions for a Hopeful Future
Week 4 'Chorus'

21.40 – 21.55 Futureteller presentatie: Imara Limon
Welke voorspellingen doet de toekomstverteller voor deze editie van Amsterdam Art Week? Curator Imara Limon zal als eerste toekomstverteller voorspellingen doen over de Amsterdam Art Week van dit jaar. Waar moeten we op letten? Waar is het thema van dit jaar het beste te herkennen? En wat mogen we verwachten van de editie van volgend jaar, waarin weer een toekomstverteller het stokje overdraagt?

21.55 – 22.00 Closing Remarks

Tickets te verkrijgen via Pakhuis de Zwijger .