Walk and Talk by the Curators

Amsterdam Art Week

14 mei, 11.00 - 12.00 uur
Amsterdam Museum aan de Amstel

Panorama Amsterdam

Walk and Talk by the Curators

Dit jaar vindt de 10e editie van Amsterdam Art Week plaats van 11 tot en met 15 mei. Tijdens dit feestelijke event ontdek je wat de Amsterdamse kunstscene te bieden heeft. Het Amsterdam Museum biedt tijdens deze week vier unieke programma’s waarvan op 14 mei een Walk and Talk by the Curators. In deze Walk and Talk geven curatoren Imara Limon en Inez Blanca van der Scheer hun visie op de transhistorische en dekoloniserende presentaties in het Amsterdam Museum.

De voertaal van dit event is Nederlands.

De collectie centraal

Curatoren Imara Limon en Inez Blanca van der Scheer geven hun visie op de transhistorische en dekoloniserende presentaties in het Amsterdam Museum en de betekenis van de werken van o.a. Raquel van Haver, Iris Kensmil, Natasja en Iris Kensmil, Brian Elstak, Kathe Burkhart, Hans Broek, Iswanto Hartono, David Bade en Tirzo Martha.

Vanwege de verbouwing van de hoofdlocatie aan de Kalverstraat opende het Amsterdam Museum op 9 maart de deuren van zijn nieuwe tijdelijke locatie aan de Amstel. De experimentele collectiepresentatie (ontworpen door Studio LA) en de drie tijdelijke tentoonstellingen tonen de ambities van het museum om open naar de stad, haar bewoners en de geschiedenis te kijken en daar steeds weer nieuwe vormen voor te vinden. In het programma staat de roemruchte collectie van het museum centraal; met een focus op co-creatie, hedendaagse makers en dekolonisatie.