Continue This Thread events

Workshops, talks en speedtours

18 feb, 29 april en 3 sep
Amstel 51

IMG 3919

Een serie van threads

Samen met modeontwerpers Karim Adduchi en Tess van Zalinge presenteert het Amsterdam Museum de tentoonstelling Continue This Thread. In de tentoonstelling staat de kracht van handwerktechnieken centraal. Borduur samen met ons verder op de tentoonstelling en kom (op een van de) drie zaterdagen langs om te kijken, luisteren en te maken. Met een speedtour, workshops en een talk verkennen we tijdens de verschillende Threads samen met mode-erfgoedplatform Modemuze drie pijlers: healing, expressie en verbinding.

Foto door: Jaimy Gail
Foto door: Jaimy Gail

29 april | Thread #2: Naald en draad als matchmaker?

Wereldwijd komen mensen samen om te handwerken. Niet alleen voor het uitwisselen van roddels en nieuwtjes, maar ook voor therapeutische gesprekken of om te borduren voor geliefdes. In Thread #2: Naald en draad als matchmaker? onderzoeken we hoe handwerk mensen dichter tot elkaar brengt.

Vind je match, of neem een potentiële mee, en leer meer over hoe (groeps)relaties worden ontdekt en onderhouden door handwerk. Leer hoe borduursels op gebedskleden zouden zorgen voor geluk in de liefde. En volg de workshop waar je naar elkaar toe kan breien (of misschien wel een derde laat aanhaken)?

Praktische informatie

Datum: 29 april
Tijd: 14.00 - 17.00 uur (het maakt niet uit welk tijdslot je kiest, het programma begint 14.00 uur)
Locatie:
Amsterdam Museum, Amstel 51
Voertaal:
Nederlands
Tickets:
10 euro

Het volledige programma volgt snel

Foto door: Jaimy Gail
Foto door: Jaimy Gail

Vorige editie

Op zaterdag 18 februari vond Thread #1 Naald en draad al medicijn plaats.

In tijden van conflict, eenzaamheid en rouw kan handwerk voor veel mensen een uitlaatklep zijn. De herhaaldelijke handelingen geven een gevoel van rust en de zogenoemde 'breitherapie' laat gelukshormonen vrij, denk aan dopamine. Kunnen we handwerk als medicijn voorschrijven? In Thread #1 verkennen we de helende krachten van handwerk. Van lezingen door Indiase 'kledingchirurgen' (Rafoogars live vanuit India) tot aan een spa-ervaring van de Feministische Handwerk Partij waarin je uitgenodigd wordt mindfull te repareren.

Sprekers waren oa: Lipika Bansal, Charlotte Boudestein, Roberto Luis Martins en Quita Schabracq.

Campagnebeeld Continue This Thread
Campagnebeeld Continue This Thread

Over Continue This Thread. Karim Adduchi x Tess van Zalinge

De Amsterdamse modeontwerpers Karim Adduchi en Tess van Zalinge kregen in de afgelopen jaren veel naamsbekendheid met hun ontwerpen geïnspireerd op historische en streekgebonden handwerktechnieken. Met duurzame collecties als ‘natuurlijk’ (Van Zalinge, 2022) en community-projecten als de ‘Social [Distancing] Fabric’ (Adduchi en The World Makers, 2021) bieden beide modeontwerpers duurzamere en innovatieve visies op het gebied van ambacht, design en co-creatie.

Het Amsterdam Museum maakt samen met Adduchi en Van Zalinge als gastcuratoren een nieuwe tentoonstelling: Continue This Thread. Karim Adduchi x Tess van Zalinge. Te zien vanaf vrijdag 17 februari tot en met zondag 3 september 2023 aan de Amstel.