Female Gaze Tour

Tammie Schoots

12 februari, 11.30 - 12.30 uur
Amsterdam Museum aan de Amstel

Panorama Amsterdam, Gert Jan van Rooij

Female Gaze Tour: Tammie Schoots

De terugkerende Female Gaze Tour wordt 12 februari tussen 11.30 en 12.30 uur ingevuld door Tammie Schoots. In deze rondleiding staan we stil bij de vele vrouwen in de kunstwereld die in het verleden vaak niet de aandacht hebben gekregen die zij verdienen. Tammie Schoots geeft haar perspectief op de vaste tentoonstelling Panorama Amsterdam in het Amsterdam Museum aan de Amstel.

Voertaal: Nederlands

Dit evenement is uitverkocht

Tammie Schoots
Tammie Schoots

Tour met Tammie Schoots

Tammie Schoots is schrijver en freelancejournalist. Ze publiceerde artikelen bij onder andere Trouw en Linda Meiden en is een vaak gevraagde gast bij BNR NieuwsRadio en Radio 1. Naast haar journalistieke werk, schrijft en spreekt ze veel over persoonlijke ervaringen als transgender vrouw. Altijd met een filosofisch tintje, om zo te reflecteren op de emancipatie en inclusie van transgender personen.

Praktische informatie
  • Datum: 12 februari
  • Tijd: 11.30 - 12.30 uur
  • Locatie: Amsterdam Museum, Amstel 51
  • Prijs: gratis toegankelijk bij een geldig entreebewijs
  • Voertaal: Nederlands
Female Gaze Tour, Rachel Ecclestone, 2022
Female Gaze Tour, Rachel Ecclestone, 2022

Female Gaze Tours

Het Amsterdam Museum staat graag stil bij de vele vrouwen in de kunstwereld. Vrouwelijke kunstenaars, verzamelaars en geportretteerden die een belangrijke rol hebben gespeeld zijn in de locaties van het museum te zien. Juist omdat vrouwen door de geschiedenis heen zo vaak zijn onderbelicht, simpelweg zijn vergeten of zijn ondergesneeuwd door hun manlijke partner, is de Female Gaze Tour een ode aan deze vrouwen om ze zo meer in de welverdiende spotlight te plaatsen en actief aandacht voor hen te vragen.

Amsterdam Museum, Inez Agnese, 2022
Amsterdam Museum, Inez Agnese, 2022

Panorama Amsterdam

In Panorama Amsterdam, laten we de stad in al haar facetten zien. Welke eigenschappen typeren Amsterdam nou bij uitstek? En zijn die er altijd geweest? Hoe zal de stad zich verder ontwikkelen? Door verhalen uit het verleden, het heden en de toekomst met elkaar te verbinden, ontstaat er een breed vergezicht op de stad. Amsterdam in al zijn dimensies.

Adres

Amstel 511018 DR, Amsterdam

Openingstijden

Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00