Vrouwen van Noord Tour

Op Stap met Linda

1 & 8 april, 11.00 uur tot 13.00 uur
Vier buurttentoonstellingen in Noord

Linda Carolus, Tara Vink sQuare

Tour Buurttentoonstellingen Vrouwen van Noord

In navolging van het succesvolle project Vrouwen van Nieuw-West presenteert het Amsterdam Museum nu de tentoonstelling Vrouwen van Noord. Aan de hand van vijf thema's (vrouwen voor saamhorigheid, empowerment, veilige straten, verbinding en vrouwen tegen eenzaamheid) leer je verschillende vrouwengemeenschappen uit Amsterdam Noord kennen die inhoud, kracht en kleur aan hun buurt, wijk en het stadsdeel geven. Linda Carolus is een van de vrouwen die uitgelicht wordt in deze tentoonstelling. Zij neemt je mee naar alle vier de buurttentoonstellingen (vervoer wordt ook geregeld) en vertelt je alles over dit project.

Linda Carolus, Tara Vink sQuare
Linda Carolus, Tara Vink sQuare

Tourgids Linda Carolus

Linda Carolus organiseert stadspasuitjes voor mensen met een stadspas of voor mensen die nét niet in aanmerking komen voor een stadspas. Met haar uitjes wil zij mensen uit hun isolement halen en laten genieten van een leuke activiteit. Bij deze tour is iedereen welkom!

Praktische informatie

Datum: 1 & 8 april
Tijd: 11.00-13.00 uur
Start- en eindpunt
: Start en eindpunt is Modestraat, we gaan langs de buurtentoonstellingen en sluiten af met een kopje koffie bij Modestraat.
Vervoer: Stichting Doras zorgt voor de bus en Celeste, vrijwilligster bij Doras brengt je naar alle locaties. Stichting Doras is actief in de sociale basis in Amsterdam Noord. Doras verzorgt sociale voorzieningen in de buurt die een aanvulling zijn in het leven van de Amsterdammer in Noord.
Kosten: gratis entree
Voertaal: Nederlands
Aanmelden
: via a.yildiz@amsterdammuseum.nl. Graag aangeven welke dag.

Vrouwen van Noord, 2022, Tara Vink, sQuare
Vrouwen van Noord, 2022, Tara Vink, sQuare

Vrouwen van Noord

Vier buurttentoonstellingen die het verhaal van Vrouwen van Noord vertellen. Samen maken deze verbinders Noord. De Vrouwen van Noord zetten zich elke dag in voor gelijke rechten, veiligheid, maar vooral voor verbinding. Samen komen deze verbinders op tegen de gevolgen van onder andere gentrificatie, eenzaamheid en armoede.