ADE-programma

20 oktober
Meer info volgt snel

ZUBROWKA 3x2

Amsterdamse clubcultuur

Tijdens ADE bieden Het Amsterdam Museum en het Stadsarchief Amsterdam een ​​programma over de Amsterdamse clubcultuur. Door unieke documenten uit het clubarchief, ideeën van jonge makers en foto's van toen en nu samen te brengen, werpt het programma een frisse blik op de Amsterdamse clubcultuur. We zullen naar clubs kijken als een plaats van doe-het-zelf, van escapisme, vrijheid en uitsluiting. Er zal ruimte zijn voor nostalgie, maar vooral een blik op het heden en de toekomst van de Amsterdamse clubcultuur.

Voertaal: Nederlands

Collecting the City 2 Ode aan Zubrowka de Muze van Club Ro XY Foto Amsterdam Museum 2

Programma 20 oktober

Na een introductie door Cleo Campert, huisfotograaf van iconische Club RoXY, over de tentoonstelling Ode aan Zubrowka, de Muze van Club RoXY in het Amsterdam Museum, ga je op een korte clubcultuurwandeling naar het Stadsarchief Amsterdam. Daar interviewt Ramon de Lima, nachtburgemeester van Amsterdam, verschillende gasten die door de jaren heen een grote invloed hebben of hebben gehad op de Amsterdamse nachtclubs. Het programma wordt afgesloten met een borrel.

  • 16.00 uur: inleiding door Cleo Campert en gelegenheid tot het bekijken van de tentoonstelling Ode aan Zubrowka, de Muze van Club RoXY
  • 16.30 uur: vertrek wandeling Stadsarchief, Vijzelstraat 32
  • 17.15 uur: paneldiscussie onder leiding van Ramon de Lima met diverse gasten
  • 18.00 uur: einde paneldiscussie