Museumnacht

x Amsterdam Museum

5 november 2022
Meerdere locaties

20220916 MNACHT22 HEADER

Amsterdam Museum x Museumnacht

Het Amsterdam Museum programmeert op maar liefst drie locaties tijdens Museumnacht Amsterdam 2022.
Op zaterdag 5 november openen we de deuren aan de Amstel 51, in Huis Willet-Holthuysen en bij OSCAM in Zuidoost met een heel speciale samenwerking.

Entreehal

Museumnacht in het Amsterdam Museum aan de Amstel

Het Amsterdam Museum biedt plek en ruimte aan Amsterdammers, en iedereen die wat met Amsterdam heeft, om de connectie te maken met de verhalen van de stad. Dagelijks bewegen we tussen stadsdelen, buurten en straten, vaak onbewust van de impact van de omgeving op onszelf en andersom. De stad inspireert en wij inspireren de stad.

Maar waar halen we nu precies inspiratie vandaan? En wat te doen als je de inspiratie even niet meer kan vinden? In het Amsterdam Museum aan Amstel 51 krijg je een ‘inspiratiebad 😉’ om vol ideeën die donkere winterdagen mee door te komen. Een programma vol met speedtours door tentoonstellingen, ontmoetingen met Amsterdamse makers en kunstenaars, workshops, muziek, performances en talks!

Speedtours door de stad

Programma Amsterdam Museum aan de Amstel

Nederlandse Gebaren Tours

Tijden: 19.00 - 19.45 uur, 20.15 - 21.00 uur.
In samenwerking met Stichting IN gebaren, biedt het Amsterdam Museum ook dit jaar weer een NGT-tour.

Verdedig de Noordside

Tijd: doorlopend van 19.00 - 2.00 uur
In co-curatie met cultureel productiehuis Verdedig Noord brengen we de tentoonstelling Welkom in de Noordside tot leven met de makers van deze tentoonstelling. Laat je opscheren in de kapperstoel van Arra the Barber, ontmoet glaskunstenaar Robin Kapitein en muzikaal talent uit Noord.

Speedtours door onze stad

Tijd: doorlopend van 19.00 - 2.00 uur
Schrijf je in voor een speedtour door een museum-curator of gids door de vaste tentoonstelling Panorama Amsterdam van het Amsterdam Museum.

Returning the Gaze

Programma Amsterdam Museum aan de Amstel

Tentoonstelling en performance ‘Returning the Gaze’ door Sites of Memory

Tijden: Tentoonstelling 19.00 - 2.00 uur, performances: 23.00 & 23.30 uur
Theatercollectief Sites of Memory en kunstenaar Judith Westerveld vertellen de onderberlichte
koloniale verhalen van Amsterdam door middel van muziek en poëzie, dans en beeld.

AT6 – het échte geluid uit Amsterdam

Tijd: 20.00 - 23.00 uur
Jim Deddes, Jan Hulst en Nick brengen je in deze speciale, extra lange livecast van AT6 mee in de belangrijkste ontwikkelingen van de stad Amsterdam in een gesprek met elkaar, de museumnacht bezoeker en een aantal speciale gasten.

Borduren Tess

Programma Amsterdam Museum aan de Amstel

Club RoXY Photobooth

Tijd: doorlopend 19.00 – 02.00 uur
Heb je heimwee naar de iconische club of ben je er nog nooit geweest? Stap in de photobooth geïnspireerd op het interieur en de vibes van RoXY en laat jezelf vereeuwigen in jaren ‘80 look.

Co-Lab ‘Leave Something Behind’

Tijd: doorlopend 19.00 - 02.00 uur
Borduur samen met Tess van Zalinge en haar team voort aan een nieuwe kunstinstallatie van de aankomende tentoonstelling ‘Continue This Thread’ die in 2023 opent. En maak kans op een tas door Tess!

Willet121111

Museumnacht in Huis Willet-Holthuysen in samenwerking met The TittyMag

Een nacht waarin het feministische kunstplatform The TittyMag samen met divers vrouwelijk talent zoals onder andere Angel-Rose Oedit Doebé een helder licht schijnt op het nalatenschap van verzamelaar en kunstliefhebber Louisa Holthuysen aan de Herengracht 605.

Betreed dit gemaskerd bal voor een duizelingwekkende avond vol multidisciplinaire verassingen en prikkelende belevingen. Een zelf geclaimde ode aan de vrouw in al haar betekenissen en vormen.

MUSEUM2

Programma Huis Willet-Holthuysen

Feminist Bookshop & Juicy Goodies

Tijd: doorlopend 19.00 – 02.00 uur
Van feminist books, Y2k gadgets tot TittyMag merch. Voor ieder wat wils!

Bedazzle Y2K Heaven Workshop

Tijd: doorlopend 19.00 – 02.00 uur
Duik samen met Paris en Nicole in deze glitterende Y2K-wereld vol flipphones, pink en Juicy Couture. Bedazzle jouw favoriete item in deze workshop.

BAR BARIO & Mama Haq’s tasty take-over

Tijd: doorlopend 19.00 – 02.00 uur
Mama Haq’s is een bekend en berucht culinair fenomeen, tovert de meest geweldige gerechten uit een foodtruck, gedreven door passie voor authentiek Pakistaans eten en de Aziatische eetcultuur. Alles is 100% vegetarisch en 100% recyclebaar!

Bar Bario is meer dan een tentoonstellingsruimte en creative bar alleen en focust op het maken van een safe space voor iedereen. Een van de meest verwelkomende en geweldige plekken in Amsterdam at the moment! Samen slaan zij de handen ineen voor een tasty avond met sidderende cocktails en luscious snacks.

Angel

The Garden of Temptations

Tijd: doorlopend 19.00 – 02.00 uur
Laat je deze nacht verrassen en verleiden in onze tuin der lusten!

The angel-rose coloured glasses

Tijd: doorlopend 19.00 – 02.00 uur
TittyMag-favorite en bekend kunstenaar Angel-Rose Oedit Doebé schept haar eigen wereld speciaal voor ons en neemt je mee in haar unieke, awardwinnende kunstinstallatie: the angel-rose coloured glasses.

Titty Talks! Women in art or still history?!

Tijd: 00.00 – 00.30 uur
TittyMag staat bekend om hun online en offline talkshow: Titty Talks ! Nog steeds hangen musea en galeries voor een groot deel vol met dezelfde bekende mannelijke kunstenaars. En vullen kunstgeschiedenisboeken zich met dezelfde namen, veelal niet van vrouwen. Ga mee in gesprek over het belang van vertellen van het hele verhaal.

Sisters janssen

Female Gaze Flits Tours

Tijden: 20.00-20.20 uur, 21.00-21.20 uur, 22.00-22.20 uur, 23.00-23.20 uur
Loop mee tijdens de speciale Female Gaze flitstours en gaze mee vanuit verschillende blikken. TittyMag bevriende kunstenaars als Angel-Rose Oedit Doebé en de Sisters Janssen nemen je mee dwars door het museum. Ook TittyMag owners Cathelijne Blok en Imaan van der Zwan geven een speciale female gaze visual-thinking-Titty tour.

Titty Talks! Can the real collector please stand up?!

Tijd: 19.30 - 20.00 uur
TittyMag staat bekend om hun online en offline talkshow: Titty Talks! In deze talk zoeken we antwoord op de vragen: Hoe verzamel je (kunst) in 2022? Waar begin je en waar zitten de trends? Een gesprek over de kracht van verzamelen!

S SA 7394 006

OSCAM x Amsterdam Museum: Gelijkwaardig Oversteken

In samenwerking met OSCAM opent van 19.00 tot 2.00 uur de tentoonstelling Masterpiece? In winkelcentrum de Amsterdamse Poort. Deze bestaat uit 'Anatomy Lesson of Dr. Deijman' van Rembrandt (1606-1669 - fragment) en het portret dat AiRich maakte van Emmanuel Ohene Boafo (winnaar Louis d’Or 2021). Beide werken beelden een professie uit. De titel van de tentoonstelling, met de nadruk op het vraagteken, verraadt dat er een vraag verscholen gaat in het tentoonstellingsconcept.

Van 17.00 tot 19.00 uur ben je ook uitgenodigd voor de pre-party in de Marketing Suite aan Bijlmerplein 97 (naast de Lidl) met DJ's Ike Melchizedek en Nathifa Efia.