Sprookjes van Thuis 

Kleurrijke familievoorstelling

3 en 4 mei
Huis Willet-Holthuysen

Promo 2

Voor de hele familie

Klassieke en moderne sprookjes vol fantasie, humor en symboliek. In de familievoorstelling Sprookjes van Thuis zie je vier Oekraïense sprookjes die zijn vertaald in tekst, beweging en muziek.

Ontmoeting tussen Nederlanders en Oekraïners

Sprookjes van Thuis is project van de Oekraïens-Nederlandse theatermaker Anastasiia Liubchenko. Door de Russische invasie in Oekraïne hebben veel Oekraïners moeten vluchten. In dit project werkt Anastasiia samen met zowel Oekraïense vluchtelingen als Nederlanders die professioneel actief zijn in het theater. Met Sprookjes van Thuis wil Anastasiia een bijdrage leveren aan de ontmoeting tussen Nederlanders en Oekraïners. Sprookjes geven een heel andere, meer universele inkijk in een cultuur. Iedereen herkent de sprookjesvorm en heeft er een bepaalde vorm van nostalgie bij.

Praktische informatie

Datum: 3 & 4 mei
Tijdsloten:
13:00 en 15:00
Locatie: Huis Willet-Holthuysen, Herengracht 605
Prijs: 12,50 voor volwassenen, 5,00 voor kinderen (ticketlink volgt)
Voertaal: Nederlands & Oekraïens

Extra sprookjes beeld

Tickets

Er zijn verschillende tijdsloten beschikbaar, klik hieronder op de tijd waarop je wilt komen en je wordt doorverwezen naar de juiste ticketpagina.

Donderdag 3 mei:

11:00 uur

13:00 uur

15:00 uur


Vrijdag 4 mei:

13:00 uur

15:00 uur

Promo 2

Over Anastasiia Liubchenko

Nadat zij was afgestudeerd in Kiev (Oekraïne) in pantomime en regie voor animatie verhuisde ze in 2010 naar Amsterdam, waar ze afstudeerde aan de mime-opleiding en in 2016 haar Nederlandschap ontving. Ze maakte vier voorstellingen voor volwassenen en heeft sinds 2019 naam gemaakt met de succesvolle kindervoorstellingen Geel en Thuis.

Naast theater maken schildert ze ook. Deze creatieve kant is een vast onderdeel van haar theatervoorstellingen. Zowel haar schilder-, als theaterstijl is fantasievol, humoristisch en relativerend. Ze werkt ook met thema’s die sociaal betrokken zijn en emoties niet uit de weggaan.