Ajax

Amsterdam, 31 maart 2023

Ajax x AM web

Amsterdam Museum wordt shirtsponsor van Ajax

Het Amsterdam Museum, het officiële stadsmuseum van Amsterdam, kondigt aan per 1 april de nieuwe shirtsponsor van Ajax te worden. Het zogenaamde ‘cultuurtenue’ bevat het museumlogo en is ontworpen in de huisstijlkleuren van het Amsterdam Museum: rood, magenta, ossenbloedrood, zwart en wit. Ajax en het Amsterdam Museum geven met deze samenwerking invulling aan de gezamenlijke wens om de wereld te veroveren, met voetbal én met cultuur.

Match tussen Ajax en het Amsterdam Museum

“Inhoudelijk is er een logische match tussen Ajax en het Amsterdam Museum. We maakten in 2012 de tentoonstelling ’Johan & ik’ over de beroemde Ajacied Johan Cruijff en Ajax had uiteraard de meest prominente plek in de tentoonstelling 'Voetbal Halleluja!' die we in 2015 maakten. Ook hebben we een werk van kunstenaarscollectief Kamp Seedorf met Patrick Kluivert en Frank Rijkaart in Ajax-tenue in de collectie,” aldus Judikje Kiers, algemeen directeur van het Amsterdam Museum. Kiers: ”Onder het grote publiek staan musea bekend als gebouwen waar alleen geschiedenis wordt verteld. Door dit partnerschap laten we zien dat het Amsterdam Museum net als Ajax ‘for the future’ is. Wat wij bovendien heel sterk vinden is de kernwaarde van Ajax ‘Wij zijn Amsterdams direct’ - we herkennen die directheid en Amsterdamse humor.”

Sterke Amsterdamse merken

“Ajax en het Amsterdam Museum zijn beide sterke Amsterdamse merken. Waar Ajax ‘het Amsterdam Museum onder de voetbalclubs’ is, is het Amsterdam Museum ‘het Ajax onder de musea’ - Amsterdamser kun je het niet krijgen,” aldus Maurice Seleky, hoofd Communicatie & Marketing van het Amsterdam Museum. Seleky: “Wij sluiten deze deal met gesloten beurzen. Ajax mag kosteloos ons logo en onze tenue-ontwerpen gebruiken. Naast hun thuistenue en uittenue hebben ze nu dus ook een cultuurtenue, hiermee kunnen de spelers van Ajax in hun vrije tijd naar musea, bioscopen, concertzalen en theaters. Dankzij zo’n cultuurbezoek kunnen de spelers weer even tot rust komen en mentaal opladen. Zo probeert het Amsterdam Museum een bijdrage te leveren aan het succes van Ajax.”

Ajax x AM shirt los thuis
Ajax x AM shirt los uit
Ajax x AM shirt los derde