Supervisor Gebouwbeheer

Reageer voor 3 april

Voor 36 uur per week

Amsterdam Museum aan de Amstel Foto Amsterdam Museum Gert Jan van Rooij

Ons Museum

Het Amsterdam Museum (AM) is hét stadsmuseum van Amsterdam en vertelt het verhaal van de stad over toen, nu en straks. We brengen inzicht, verwondering en verbinding tot stand bij bezoekers en bewoners. Voor de komende jaren heeft het Amsterdam Museum een ambitieuze agenda met grote projecten zoals meerdere tentoonstellingen in ons tijdelijk onderkomen in de Hermitage Amsterdam, in Huis Willet-Holthuysen en innovatieve museale projecten op verschillende locaties in de stad. Voor onze hoofdlocatie het voormalig Burgerweeshuiscomplex aan de Kalverstraat bereidt het AM zich voor op een grootschalige en ingrijpende renovatie. Daarnaast heeft het AM het beheer over het museale grachtenpand aan de Herengracht, Huis Willet-Holthuysen en in Amsterdam-Noord het Collectiecentrum (depot) en een kantoren- en opslagpand aan de Disketteweg.

Jouw rol

Als Supervisor Gebouwbeheer ben jij verantwoordelijk voor de visie op het meerjaren onderhoud en het beheer van de installaties en de gebouwen, zodat deze continu voldoen aan de veranderende vraag van gebruikers, de wet- en regelgeving en de verduurzamingseisen. Jij zorgt voor actuele onderhoudsplannen en draagt zorg voor de organisatie en uitvoering van de onderhoudstaken in onze gebouwen. Als gebouwbeheerder ben je verantwoordelijk voor de balans tussen gebruiksdoelen, eigenaar en leveranciers. Daarbij is jouw sturing in het overleg met collega’s en uitvoerende partijen over de planning en de wijze van uitvoering van essentieel belang. Daarnaast ben je sparring partner in de voorbereidingsfase van de tentoonstellingsbouw. De renovatie van de locatie Burgerweeshuis brengt met zich mee dat het gehele beheer in al zijn facetten, zowel beleidsmatig als technisch, opnieuw vormgegeven wordt. Je bent daarom op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen zodat je een deskundige bijdrage kunt leveren. Je houdt je verder bezig met o.a. het energiebeleid, de brandveiligheid, verschillende technische installaties en Arbo-gerelateerde zaken.

Wij zoeken een collega

die als Supervisor gebouwbeheer kansen en uitdagingen ziet. Bij wie flexibiliteit, creativiteit en veiligheid hoog in het vaandel staan. Je brengt de noodzakelijke technische- en financiële kennis en expertise mee en je bent gewend de leiding te nemen. En vanuit een hands-on mentaliteit ben je bereid om voorkomende werkzaamheden te verrichten. Vanwege het langdurige traject van de renovatie zijn wij op zoek naar iemand die zich committeert aan de ontwikkeling van onze nieuwe locatie. Zowel geïnteresseerden met ervaring als junioren, die zich on-the-job kunnen ontwikkelen, worden van harte uitgenodigd te solliciteren.

Competenties
 • Resultaatgericht
 • Pro actief
 • Georganiseerd
 • Verbindend
 • Communicatief
Wat bieden wij jou?
 • Een dynamische en inspirerende werkomgeving met gedreven collega’s.
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (één jaar), eventuele verlenging behoort tot de mogelijkheden.
 • Een marktconform salaris volgens de Personeelsregelingen van de Gemeente Amsterdam.
  De definitieve inschaling geschiedt op basis van kennis en ervaring.
 • Een laptop in bruikleen van het museum.
Solliciteren

Als je belangstelling hebt voor de functie, kun je reageren door onderstaande vragen in maximaal 250 woorden per vraag te beantwoorden, dat kan in een tekst- of in een audiobestand van totaal max. 7 minuten. Het is niet nodig om een motivatiebrief en CV mee te sturen. Zodoende beoordelen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk. Graag ontvangen we naast je antwoorden je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

 1. Wat motiveert je om te solliciteren op deze functie bij het Amsterdam Museum?
 2. Geef ons een voorbeeld van een project of opdracht, waar je trots op bent en waaruit blijkt wat jouw technische kennis en expertise is.
 3. Beschrijf een recente ontwikkeling op het gebied van gebouwbeheer waar jij specifiek bij betrokken bent, en wat jouw rol hierin is?
 4. Vertel ons hoe jij in deze functie zou opereren, wanneer er sprake is van uiteenlopende belangen?
 5. Hoe informeer je relevante stakeholders over een specifiek project en hoe creëer je draagvlak?
Laten we kennismaken!

Graag ontvangen we je antwoorden uiterlijk vóór maandag 3 april via po@amsterdammuseum.nl o.v.v. vacature Supervisor Gebouwbeheer. Mocht je inhoudelijke vragen hebben, neem dan contact op met Peter Jacobs, adviseur Gebouwbeheer p.jacobs@amsterdammuseum.nl.