Tegeltjes Workshop

Ode aan de vrouw

25 april, 13.00 - 15.00 uur
OBA Van der Pek

Tegeltjes workshop

Ode aan de vrouw

Op 25 april geeft De Vrouwenbazaar de workshop Ode aan de Vrouw. In deze workshop ga je aan de slag met tegeltjeswijsheden. Je schrijft je eigen wijsheid, waarbij de focus ligt op het geven van 'een ode aan de vrouw', en decoreert daarmee je tegeltje. Dit kan in je eigen taal of juist met symbolen of kleuren uit jouw culturele achtergrond. Gebruik je fantasie! Ondertussen gaan we met elkaar in gesprek over die wijsheden en hoe kunst verbindt.

De Vrouwenbazaar

De Vrouwenbazaar is een onderneming van vrouwen met verschillende culturele achtergronden in Amsterdam Noord. De Vrouwenbazaar is ontstaan vanuit een behoefte aan betaald werk die leeft bij vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Om deel te nemen aan de Nederlandse samenleving zijn een goede opleiding en betaald werk van groot belang. Niet iedereen slaagt erin om dat voor elkaar te krijgen.

Praktische informatie

Locatie: OBA Van der Pek, Gentiaanstraat 1, 1031 AE Amsterdam
Prijs
: gratis entree
Voertaal
: Nederlands
Aanmelden
: via mail, a.yildiz@amsterdammuseum.nl

Microsoft Teams image

Vrouwen van Noord Tentoonstellingen

Vier buurttentoonstellingen die het verhaal van Vrouwen van Noord vertellen. Samen maken deze verbinders Noord. De Vrouwen van Noord zetten zich elke dag in voor gelijke rechten, veiligheid, maar vooral voor verbinding. Samen komen deze verbinders op tegen de gevolgen van onder andere gentrificatie, eenzaamheid en armoede.