Welkom in de Noordside

Een hartenkreet voor de solidaire stad

9 maart - 15 jan
Amstel 51

Pers BC 02112 035

Welkom in de Noordside

Welkom in de Noordside gaat, hoe kan het ook anders, over Amsterdam-Noord. Een stadsdeel dat al jaren groeit en verandert. Al die investeringen en nieuwe voorzieningen lijken vooral bedoeld voor de nieuwe rijke bewoners. De van oorsprong economisch arme, hechte gemeenschap komt in opstand. Ze zien dat de ziel van de wijk onder druk staat.

In deze tentoonstelling laten ze hun verhaal zien en gaan ze op zoek naar nieuwe sociale cohesie. Verdedig Noord wil gemeenten en ontwikkelaars overtuigen van de waarde van bestaande cultuur. De sociale en kleurrijke ziel is volgens hen niet iets dat weggedrukt moet worden. Sterker nog: het zou de krachtige kern voor nieuwe ontwikkelingen moeten zijn. Deze tentoonstelling viert de schoonheid die Amsterdam-Noord altijd al heeft gehad.

Samengesteld door:
Verdedig Noord - Isa van Bossé, Terra Dakota Stein, Massih Hutak, Chris Keulemans, Laura van Roemburg, Juha van ‘t Zelfde

Evabloem Hermitage 001

Amsterdam Museum aan de Amstel

Adres
Amstel 51, Amsterdam

Openingstijden

Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00.

Bereikbaarheid
Het museum is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer: Tram 4 (halte Rembrandtplein) en 14 (halte Waterlooplein) Metro 51, 53 en 54 (halte Waterlooplein, uitgang Nieuwe Herengracht).

Dichtstbijzijnde parkeergarages zijn: Nationale Opera & Ballet, Waterlooplein, The Bank en Markenhoven. Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/parkeren.